Inplanten kerktuin van de Rooms katholieke kerk in Bennekomiende

30 okt 2020

Ericapark, Bennekom

Frances Verheij

Buitenruimte / Groen
DSC05823.JPG

Aanmelden als vrijwilliger

Vul aub eerst je naam in bij je profielgegevens.

Klik hier om door te gaan.

Mijn bijdrage wijzigen

Mijn bijdrage wijzigen

Mijn bijdrage intrekken

Mijn bijdrage intrekken

Een vraag stellen



€ 680,00 van € 680,00 gedoneerd afgerond
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
3 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (3)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
Frances Verheij € -76,18 17-12-20
Anoniem € 215,00 08-09-20
Anoniem € 165,00 08-09-20
Anoniem € 300,00 08-09-20

Initiatiefomschrijving

Bloemrijk Bennekom is een bewonersinitiatief dat als doel heeft om het leefgebied van wilde bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen (en daarmee de biodiversiteit) in Bennekom duurzaam te vergroten. In 2019 en begin 2020 heeft Bloemrijk Bennekom samen met de tuingroep van de Rooms Katholieke kerk van Bennekom en met buurtbewoners de tuin rondom de kerk bij- en vogelvriendelijker gemaakt. Naast het planten van nectar- en bes-rijke inheemse struiken voor vogels en insecten, hebben we ook de grasmat afgeplagd en veranderd in kruidenrijk grasland. Braakliggende stukjes zijn ingezaaid met bloemenmengsels en er is een wadi gecreëerd. Er is een wandelpad aangelegd en er is een toegangspoort gemaakt, zodat de tuin op bepaalde tijden opengesteld kan worden. Er zijn 2 bezinningsbanken geplaatst die geheel in stijl gemaakt zijn uit oude kerkbanken. Zo kan de tuin gebruikt worden als meditatieplek. Door het wandelpad dat door de tuin slingert, wordt het contact met buurtgenoten vergroot en buurtbewoners kunnen zo ook inspiratie opdoen voor het bij- en vogelvriendelijk inrichten van hun eigen tuin.

Helaas is door de langdurige droogte in het voorjaars van 2020 slechts een deel van de ingezaaide planten ontkiemd. Daarom willen we in het najaar de kale plekken gaan beplanten met bloembollen (voor verlengen bloeiboog, dwz een langere periode dat er bloeiende planten zijn) en kruidachtige planten. Hiervoor willen we weer Ede Doet cheques gaan inzamelen.
- aanschaf plantmateriaal: inheemse soorten die waardplant zijn voor bijen en vlinders
- biologische bloembollen

De tuin is zo'n 1000 m2 groot en de herinrichting wordt uitgevoerd samen met de bestaande tuingroep van de RK kerk en andere vrijwilligers uit de buurt. De locatieraad van de RK Kerk en de werkgroep Kerk, Milieu en Samenleving (KMS) zijn geïnformeerd en staan positief tegenover dit plan en denken dat dit project als voorbeeld kan dienen voor andere kerktuinen, en/of stukken openbaar groen in Bennekom.

Wilt u een financiële bijdrage leveren aan dit initiatief, doneer dan uw cheque via de website van Ede Doet of lever de waardecheque voor 1 oktober in op Acacialaan 11. Voor vragen omtrent dit initiatief kunt u een mail sturen naar bloemrijkbennekom@gmail.com.

We verwachten de heemtuin in het voorjaar van 2021 (april/mei) op feestelijke wijze te openen mits de maatregelen rond het Corona-virus dit toelaten. Informatie hierover zal tijdig gepubliceerd worden o.a. in het Bennekoms Nieuwsblad.

Zo zorgen we voor verbinding

Er zijn 2 bezinningsbanken geplaatst die geheel in stijl gemaakt zijn uit oude kerkbanken zodat de tuin gebruikt worden als meditatieplek. Door het wandelpad dat door de tuin slingert, wordt het contact met buurtgenoten vergroot en buurtbewoners kunnen zo ook inspiratie opdoen voor het bij- en vogelvriendelijk inrichten van hun eigen tuin.

De herinrichting wordt uitgevoerd samen met de bestaande tuingroep van de RK kerk en andere vrijwilligers uit de buurt. De locatieraad van de RK Kerk en de werkgroep Kerk, Milieu en Samenleving (KMS) zijn geïnformeerd en staan positief tegenover dit plan en denken dat dit project als voorbeeld kan dienen voor andere kerktuinen, en/of stukken openbaar groen in Bennekom.

Voor wie

Voor wie?
Iedereen die Bennekom een groen hart toedraagt.

Omschrijving van de plek:
Tuin rondom de RK Bennekom.

Begroting:
- aanschaf plantmateriaal: inheemse soorten die waardplant zijn voor bijen en vlinders: € 540,
- biologische bloembollen: € 135,-
Totaal: € 675,-

Einddatum geld inzameling: 30 september 2020
Realisatiedatum: 30 oktober 2020

Omschrijving van de plek

Tuin rondom de RK Bennekom in het centrum van het dorp

Begroting

Aantal Prijs p/s Omschrijving
200 € 2,75 Inheems plantmateriaal
200 € 0,65 Biologische bloembollen

Vrijwilligers nodig voor

Beplanten van de tuin, en evt aansluiten bij ons groepje (Bloemrijk Bennekom) om mee te denken over andere bloemrijke projecten in Bennekom

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet