Van zonnige zomer naar strenge winter, maar eerst herfst!

Na de succesvolle barbecue vorig jaar augustus werd dit jaar voorgesteld om met de buurvrouwen op de Molenweg gezellig een herfststuk te gaan maken.

En zo geschiedde.

Op vrijdag 25 oktober 2019 was het zover.

Bij een van de buren werd de schuur zo ingericht dat alle buurvrouwen een goede werkplek hadden om een mooie herfstkrans te maken. Van jong tot oud had er zin in om lekker aan de slag te gaan.

Anja van der Loo van Enjoy Beauty Flowers uit Harskamp had de workshop voorbereid en leerde de buurvrouwen een mooie herfstkrans te maken. Omdat we toch met een mooie grote groep vrouwen waren, hadden we de keuze uit een witte of een rode herfstkrans.

Om 15.00 uur ’s middags gingen wij aan de slag. Het was hard doorwerken om in twee uur een grote krans vol te krijgen en op het einde ook te versieren met lichtjes.

Gelukkig lukte het iedereen om tegen 17.00 uur met een mooie krans naar huis te gaan.

De kinderen waren ondertussen druk met het maken van diverse hangers om voer voor de vogels aan te hangen. Van vetbolletjes tot pinda’s aan een koord. Ook konden de kinderen iets leuks knutselen van mooie herfstbladeren, eikels en kastanjes. De oudere kinderen hielpen de jongere kinderen geduldig met het maken van deze leuke vogelvoerhangers.

Daarnaast waren er diverse oud-hollandse spelletjes ingehuurd om lekker buiten nog even te spelen. Het touwtrekken was een groot succes. Ook het spelen met hoepels en het proberen op stelten te lopen zorgde voor veel lol bij de kinderen.

Na al dat geknutsel was het tijd voor een warme hap.

De buurmannen schoven ook aan en met alle gezinnen werd er gezamenlijk genoten van de vers klaargemaakte stamppotten. Voor diegene die geen zin had in deze heerlijke winterse kost, werd er ter plekke patat en wat anders lekkers gefrituurd.

Al met al een gezellige afsluiting van een leuke middag met elkaar.

Alle bewoners van de Molenweg in het buitengebied van Harskamp hebben een heerlijke middag en avond met elkaar gehad.

“Ede Doet”, dank jullie wel voor het mogelijk maken van zo’n gezellig samenzijn in onze gemeente.

De belofte is al naar elkaar gedaan, dat vanaf nu een jaarlijkse bijeenkomst op de Molenweg een traditie is.

 

Initiatief uitgevoerd
25 oktober 2019

Organisator
Christel Welbie

Locatie
Schuur van één van de deelnemende buren.

Opgehaald bedrag
€ 300,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet