Tuinconcert in de Voortuin Bennekom

De Voortuin is een buurttuin aan de Jonker Sloetlaan in Bennekom. Ca. 12 gezinnen onderhouden gemeenschappelijk een stuk plantsoen dat zij hebben omgevormd tot een gevarieerde bloemen en fruittuin. In de tuin staan verschillende fruitbomen en veel bessenstruiken. Ook zijn er moestuinbakken en aardbeien.

Het doel van de buurtbewoners is om een sociale plek te creëren voor de buurt die bijdraagt aan meer biodiversiteit.

Dankzij heel veel donaties van buurtbewoners en betrokkenen heeft de tuingroep de kans gekregen om verschillende projecten te realiseren.

Door de aanleg van grotere bloeiende boomspiegels is de straat nog fleuriger geworden en draagt het initiatief bij aan een bloemenrijk en insectenrijk Bennekom.

Door de aanschaf van picknicktafels is de tuin nog meer een ontmoetingsplek geworden waar mensen overdag of ’s avonds buiten eten, een boek lezen of even gezellig bij elkaar gaan zitten. Tenslotte heeft de tuingroep in juni 2019 met behulp van de vouchers een tuinconcert kunnen organiseren waar veel buurtbewoners en Bennekommers op af kwamen. Het Klezmer ensemble Ha‘Chalon uit Wageningen trad op en dat was een groot succes. De picknicktafels zijn op die dag feestelijk ingewijd.

Initiatief uitgevoerd
15 juni 2019

Organisator
R. Kuiper

Locatie
De Voortuin in Bennekom is een buurttuin aan de Jonker Sloetlaan.

Opgehaald bedrag
€ 220,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet