Open avonden starters bridgecursus in Lunteren

Zoals vele clubs en dus ook bridgeclubs, wordt de Lunterse Bridge Club geconfronteerd met een daling van het ledenaantal. Met name bridgeclubs hebben last van de vergrijzing en een lagere aanwas van (jonge) leden.

De Lunterse Bridgeclub vervult een belangrijke regionale functie. Uiteraard komen veel leden uit Lunteren zelf, maar ook uit de omliggende plaatsen zoals Ede, Barneveld en Wekerom. Daarom hebben wij begin 2019 het initiatief genomen om te proberen nieuwe aanwas te krijgen door middel van het organiseren van een bridgecursus voor starters.

In onze aanpak zijn wij gesteund door de Nederlandse Bridge Bond die het bridgen, met name voor de ouderen, wil stimuleren. Bridge is niet voor niets een denksport en dat is niet alleen goed voor de hersenfunctie maar ook voor het leggen van contacten. Voor veel alleenstaanden is bridge een goede en gezellige afleiding.

Wij, als Lunterse Bridgeclub, zijn erg blij met het beleid van de gemeente Ede om dit soort initiatieven op financieel gebied te ondersteunen. De kosten van het opzetten van een starterscursus zijn relatief hoog. De wervingskosten alsmede de kosten van een gediplomeerde docent en de zaalhuur zijn voor een vereniging grote uitgaven.

Het is maar de vraag of die kosten goedgemaakt kunnen worden door het aantal aanmeldingen. Met te weinig aanmeldingen lijd je als vereniging een absoluut verlies. De winst wordt in de meeste gevallen gemaakt als cursisten zich aanmelden als spelend lid bij de vereniging die een cursus organiseert. Daarom zijn wij erg blij met de steun van Ede Doet.

Nadat wij in februari/maart 2019 in contact zijn gekomen met een geschikte docente, zijn wij in mei al begonnen met de aankondiging dat wij in september een starterscursus wilden organiseren. Ook hebben wij van de Nederlandse Bridgebond steun gekregen in de vorm van posters en brochures. In overleg met de docente hebben wij besloten in juli, in de vakantie, een gratis inloop te organiseren, waarbij geïnteresseerden kennis konden maken met bridge.

Het aantal aanmeldingen was in juli nog laag. Daarom hebben wij besloten om in juli en in eind augustus / begin september wederom te gaan adverteren. Wij waren erg blij dat het aantal aanmeldingen in september toenam. Uiteindelijk hebben zich 18 leden definitief aangemeld voor het 1e deel van de starterscursus. Omdat je bridgen niet in een (1) cursus van 12 weken leert, zijn wij inmiddels gestart met deel 2 van deze cursus.

 

Alle cursisten hebben zich ook aangemeld voor de vervolgcursus van 13 weken in 2020.

 

Nogmaals hartelijk dank voor de financiële steun die wij van Ede Doet hebben gekregen.

Initiatief uitgevoerd
18 april 2020

Organisator
Jan Schraven

Locatie
Westhoffhuis

Opgehaald bedrag
€ 471,89

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet