< Terug

Kerstconcert C.O.V. Sursum Corda

Op maandag 16 december was het zover: een kerstconcert in onze ‘eigen’ Maranathakerk, de kerk waar de Christelijke Oratoriumvereniging Sursum Corda iedere maandagavond repeteert, onder leiding van onze dirigent Gert Jan van der Pol en onze vaste pianiste Ans van Scherrenburg. Dankzij de actie van Ede Doet konden we de muzikale begeleiding bij dit concert uitbreiden met vijf jonge en bevlogen musici (vier strijkers en een fluitiste).

Tot onze grote vreugde was de kerk helemaal vol. Buurtbewoners en andere belangstellenden waren in groten getale op de uitnodiging afgekomen.

Onze voorzitter Rino Bakker opende het concert door het publiek welkom te heten en met name bedankte hij iedereen die waardecheques van Ede Doet had verzilverd, waardoor dit concert mede mogelijk gemaakt was.

Daarna nam dirigent Gert Jan van der Pol (letterlijk) het stokje over. Ook hij heette het publiek welkom. Maar dat niet alleen: hij vertelde meteen dat het publiek tijdens het concert meer dan eens zou worden uitgenodigd en uitgedaagd om met het koor mee te zingen. Zo zong het publiek niet alleen de canon ‘Da pacem cordium’ van Jacques Berthier (Taizé) mee met het koor, maar ook de christmas carol ‘Away in a manger’ van W.J. Kirkpatrick en het koraal Seid froh dieweil’ uit het Weinachtsoratorium van J.S. Bach werden door Gert Jan ingestudeerd en uitgevoerd.

Het programma was zeer gevarieerd, met stukken uit verschillende periodes van de muziekgeschiedenis, uit verschillende landen en in verschillende stijlen Voor elk wat wils dus!

Na afloop was er in de hal van de kerk gelegenheid voor koor en publiek om met elkaar na te praten, onder het genot van een hapje en een drankje, dit alles geheel verzorgd door leden van het koor.

De uitvoering was zeer geslaagd. Voor het publiek was het een prettige en onbevangen (en bovendien gratis toegankelijke) kennismaking met de Christelijke Oratoriumvereniging Sursum Corda. Voor het koor, de dirigent en de pianiste was het een mooie afsluiting van een zeer mooi muzikaal jaar. En voor iedereen was het een ook een mooie opmaat naar de kerstperiode.

Initiatief uitgevoerd
16 december 2019

Organisator
C.O.V. Sursum Corda

Locatie
Maranathakerk

Opgehaald bedrag
€ 750,00
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van
nieuwe initiatieven in:

Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet

Facebook Twitter E-mail