< Terug

Spel aanleiding Schoolstraat

De aanleg van woonwijk Munnikebeek komt langzaam tot zijn einde. Bijna iedereen heeft inmiddels zijn/haar intrek genomen in hun huis. De laatste hand wordt gelegd aan aantal woningen en dan is de wijk “klaar”. Omdat ook de hofjes op de Schoolstraat helemaal zijn bewoond alweer 2 jaar werd het ook tijd om de aankleding van de hofjes op te pakken. Wat er vanuit de bouw werd aangelegd was op zijn zachtst gezegd minimalistisch.

Eerst is er samen met wijkbeheer en de bewoners gekeken(tijdens de buurt barbecue) naar de bomen. Uit een aantal keuzes kwamen 2 favoriete bomen en deze zijn inmiddels gepoot. Daarna hebben we gespaard middels Ede Doet voor een spelaanleiding in 1 van de 2 hofjes. De juiste spelaanleiding selecteren viel nog niet mee vanwege de restricties die gelden voor de aanleg maar uiteindelijk zijn we met HVR speltotaal en wijkbeheer tot een mooi plannetje gekomen.

Het benodigde bedrag moest komen uit de gespaarde bonnen en we hebben een hele mooie bijdrage ontvangen van stichting “Idee in uitvoering”. Nadat bedrag was gespaard heeft HVR op vrijdag 8 Mei de spelaanleiding aangelegd.  Daarna heeft een aanwonende aan het hofje de groenvoorziening vlak gemaakt en het gras opnieuw ingezaaid.

We hebben inmiddels al meer kinderen mogen zien spelen in 2 weken dan in de 2 jaar ervoor en hopelijk kunnen er nog veel kinderen gebruik van maken in de komende jaren.

Ede Doet, stichting Idee in uitvoering, gemeente en bewoners bedankt!

Initiatief uitgevoerd
30 september 2020

Organisator
Teus vd Brink

Locatie
hofje binnen nieuwbouw Munnikebeek

Opgehaald bedrag
€ 1 677,50
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet

Facebook Twitter E-mail