< Terug

Verduurzamen tuin Maranathakerk Lunteren

In september hebben we een initiatief ingeleverd om geld in te zamelen voor het opknappen/verduurzamen van de kerktuin. Binnen de tijd hebben we, dankzij vele donaties, ons doel bereikt. Heel hartelijk dank voor uw donatie en vertrouwen in dit project. Vanuit ons geloof willen we zo goed mogelijk omgaan met het leven op aarde. Met o.a. dit geld hebben we een mooi, onderhoudsvriendelijk en duurzaam stukje tuin gerealiseerd. Het beplantingsplan is gemaakt door Pieter v Manen (HappyBeePlant). In deze ecologische, duurzame tuin is ook rekening gehouden met het opvangen van het hemelwater.

Zaterdag 21 november zijn we gestart met het opknappen van de kerktuin. Als eerste zijn er planten verzet om ruimte maken voor een pad. In het midden van de tuin is een wadi uitgegraven en een regenpijp afgekoppeld die nu uitkomt in de wadi. Zo komt het hemelwater van het dak in de tuin terecht en niet in het riool. Dit alles is gerealiseerd door een gezellige groep vrijwilligers en de tuinman die ons aanstuurde.

Het geld dat dit initiatief opgebracht heeft is besteed aan de beplanting van de tuin. Hierbij is rekening gehouden met de grond ( die verrijkt is) en de vogels/vlinders/bijen enz. en natuurlijk wil het oog ook wat! Op zaterdag 28 nov. is het met hulp van vrijwilligers gelukt om de hele tuin te beplanten met duurzaam gekweekte heesters en planten, dus gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen.

Op 5 dec. hebben we de laatste hand gelegd aan dit project. Rond de wadi is een pad gemaakt van houtsnippers, er zijn botanische bollen gepoot en een insectenhotel neergezet, welke is gemaakt op zorgboerderij Ekstra. We hopen dat het vanaf het voorjaar een fraai aanzicht wordt voor de kerkgangers en de buurt en dat het een voorbeeld mag zijn hoe een mooie tuin ingericht kan worden op een duurzame manier.

Initiatief uitgevoerd
28 november 2020

Organisator
Maranathakerk Lunteren

Locatie
kerktuin aan de Hertenlaan

Opgehaald bedrag
€ 1 620,00
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet

Facebook Twitter E-mail