Popup in Corona tijden

 

POPUP in corona tijden

2 juli, 2021

 

Omdat het corona virus ons ook in 2021 nog steeds niet losliet besloten we net als vorig jaar opnieuw het Popup in Corona tijden te organiseren. Voor mensen in isolement. We wilden wat betekenen bij het dragen van de laatste zware loodjes. Er zijn voor kwetsbare mensen, het zorgpersoneel of anderen die zwaar getroffen werden door het virus en de maatregelen.

We kregen nog altijd van instellingen mailtjes met aanvragen. Aangezien het initiatief wat ons opvolgde ondertussen gestopt was en het in de media alleen nog maar ging over in brand gestoken teststraten, bedreigingen en demonstraties  besloten we nog een keer on tour te gaan. Als wij, met de fantastische inzet van (Edese) muziekmakers, nog iets konden betekenen dan zou dat een lichtpuntje zijn. Vorig jaar hebben we gemerkt wat het voor de mensen betekende.

Opnieuw gingen we langs ziekenhuizen, verzorgingshuizen of mensen die thuis in isolement zitten. Allen kregen een muzikale act in hun tuin, op een balkon of op de weg voor het huis of de instelling. Solo of als duo met 1,5 meter ertussen. Alles volgens de regels van het RIVM uiteraard en in samenspraak met de gemeente Ede.

Daarbij waren de regels ditmaal scherper als vorig jaar. Er mochten maar twee mensen bij elkaar zijn in de buitenlucht. Dit betekende dat we niet zoals vorig jaar een fotograaf erbij hadden, een livestream of een inleider. Wij regelden op afstand de contacten, de techniek, overkappingen bij slecht weer en de muzikanten gingen op pad. Hierdoor hebben we niet zoals vorig jaar vele mooie foto’s. We vroegen de instellingen foto’s te maken maar dit werd vaak vergeten of we kregen in verband met de privacy foto’s waar geen publiek op stond. Daardoor kunnen we, helaas, niet zoals vorig jaar via foto’s of livestream meegenieten van het enthousiasme van de bewoners. 

Op 10 april werd afgetrapt met een optreden van zangeres Walinda de Jong in het Goed Leven huis in Bennekom. De instelling keek enorm uit naar een optreden vertelde contactpersoon Ingrid van Veldhuizen - van Der Hart. “Ze zijn groot fan van Marco Borsato, Nick en Simon en Guus Meeuwis. Het is fantastisch dat de zangeres speciaal voor ons huis liedjes instudeerde”.

We probeerden bij elke instelling wat maatwerk te geven. Wat is de doelgroep en wat zijn hun favorieten of is hun favoriete muziekstijl. Bij Bethanie zorgden we voor iets rustigers en bij een locatie van de Hartenberg een vrolijke meezingerartiest. Vanuit ons brede scala aan artiesten en genres konden aansluiten bij de wensen van de instelling. Bijvoorbeeld Hollandse meezingers, een draaiorgel, klarinettisten en duo’s die golden oldies vertolken.

We zijn heel blij met de ondersteuning van de Ede Doet bonnen waardoor we dit toch weer opnieuw hebben kunnen organiseren. Een prachtig initiatief.

In totaal hebben we 21 optredens kunnen organiseren en we hebben nog een paar te gaan. Bijgevoegd het, door de omstandigheden, helaas zeer beknopte fotoverslag. We hopen dat u toch een beeld hebt kunnen krijgen van de activiteit.

 

Met vriendelijke groet,

 

Arno Setz

Artistiek leider SEC KunstWerkplaats

 

Sandra Louwes

Voorzitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zangeres Lara Holland bij de Zuiderkroon tijdens Koningsdag

Op aanvraag van een vrijwilligsters die zag hoezeer de ouderen vereenzaamden organiseerden we op koningsdag een vrolijk optreden van Lara Holland. De ouderen klapten en dansten en vertelden Lara dat ze altijd mocht terugkomen.

 

 

Zangduo Jazzebel

 

Het Veenendaalse zangduo speelde bij het Maanderzand een programma van 2 x een half uur. Zodat iedereen het kon meemaken. Een geweldig fijne afleiding voor de mensen lieten de medewerkers weten.

 

 

Singersongwriter Johhny Fleet bij de instelling STOER op het balkon.

 

STOER is een nieuwe instelling die door ouders van kinderen met beperkingen wordt gerund. Het bevind zich op het ENKA terrein. De bewoners genoten enorm van alle mooie covers en medleys.

 

 

 

Keetje&Co

Keetje&Co is redelijk bekend in Ede met veelal eigen nederlandstalig werk. Bij een prive optreden aangevraagd door een zus voor haar broer met een verstandelijke beperking hadden ze vooral liedjes van Rob den Nijs ingestudeerd. De broer van de zus was door corona enorm vereenzaamd en snapt niet waarom alles activiteiten zijn weggevallen. Speciaal voor hem zong Keetje&Co liedjes van Rob de Nijs omdat hij daar zo’n fan van is.

 

Zangeres Walinda de Jong met gitarist Robin Post bij het Goed Leven huis in Bennekom.

 

Met eigen repertoire nummers van Nick en Simon verblijde dit muziekduo de bewoners. Ze zijn enorm fan van Nick en Simon en zongen de liedjes luid mee, dansten en liepen de polonaise.

 

 

Zangeres Paula Vos en JeeWee Donkers bij een van hun optredens

The Coincidences bij oud-politicus Jaap Verduijn

 

 

Een onvergetelijk optreden vond plaats bij oud-ede politicus Jaap Verduijn.

Vorig jaar hadden we ook een optreden bij hem gegeven omdat hij door corona en met kanker aan huis gekluisterd was. Toen had hij nog de kracht om op een stoel voor het raam mee te klappen. Nu lag hij terminaal op zijn bed.

 

Zijn vriendin gaf aan dat Jaap het geweldig zou vinden als The Coincidences nog een keer een optreden bij hem zouden kunnen geven. Jaap was een enorme fan van de Ierse folklore muziek.

 

Met de tranen van ontroering over de wangen luisterde hij samen met zijn vriendin intens naar de band uit Bennekom. Een intenser optreden is er zelden geweest. Een week later is Jaap in zijn slaap overleden. Wij zijn ontzettend dankbaar dat we dit nog konden doen voor hem en zijn omgeving.

Bij dit optreden was onze fotograaf van harte welkom. Mooie foto’s die we met zijn toestemming mogen delen en die ook voor de omgeving van Jaap veel betekenen.

 

 

 

Huisstijl en PR

 

De PR en huisstijl werd ontwikkelt door vormgever Geralda van Ginkel

 

We danken alle artiesten en medewerkers voor hun geweldige medewerking. Prachtig om mensen zoveel blijdschap en ontroering te kunnen geven. We hopen op een coronavrije toekomst. En wellicht dat we dit project ook los daarvan nog eens gaan voortzetten. Want de behoefte aan dergelijke uitwisseling met kwetsbare mensen blijft van groot belang. We hebben weer ervaren hoe diep muziek in de ziel van ons mensen verankerd is.

Initiatief uitgevoerd
11 april 2021 t/m
30 april 2021

Organisator
Arno Setz

Locatie
Het initiatief vind plaats door de hele gemeente Ede. In tuinen, op balkons of op de weg voor de locatie.

Opgehaald bedrag
€ 500,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet