Bijenhotel kerktuin

Bijenhotels geplaatst in de kerktuin van de Rooms Katholieke kerk in Bennekom

Op een druilerige dag eind december zijn door leden van Bloemrijk Bennekom, samen met buurtgenoten, 2 bijenhotels geplaatst in de kerktuin van de Rooms Katholieke kerk. In een eerder initiatief is de tuin rondom de kerk insect- en vogelvriendelijker gemaakt. Er zijn nectar- en besrijke inheemse stuiken geplant en we hebben de grasmat afgeplagd en veranderd in kruidenrijk grasland. Met het plaatsen van deze bijenhotels wordt de tuin nog aantrekkelijker voor insecten, want het biedt ze een schuilplek, nestelgelegenheid of een overwinteringsplek. De bijenhotels zijn stevig verankerd aan palen, en hebben een dakje zodat ze weersbestendig zijn en lang mee zullen gaan.

De tuin is op bepaalde tijden opengesteld, dus kerkgangers en buurtgenoten kunnen genieten van de tuin. Er zijn 2 bezinningsbanken geplaatst, (geheel in stijl uit oude kerkbanken gemaakt) met zicht op de bijenhotels. De tuin kan gebruikt worden als meditatieplek, of om inspiratie op te doen voor het bij- en vogelvriendelijk inrichten van de eigen tuin. Met de komst van het  mooiere weer in de lente en zomer zal een bezoek aan de tuin hopelijk gepaard gaan met veel gezoem rondom de bijenhotels.

Wij danken Ede Doet en de donateurs voor het mogelijk maken van dit initiatief!

Wie zijn wij?

Bloemrijk Bennekom is een bewonersinitiatief dat als doel heeft om het leefgebied van wilde bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen (en daarmee de biodiversiteit) in Bennkom duurzaam te vergroten. Mede dankzij de bonnen van Ede Doet zijn er al een aantal initiatieven gerealiseerd, die Bennekom bloemrijker en biodiverser maken.

Initiatief uitgevoerd
11 december 2021

Organisator
Frances Verheij

Locatie
Kerktuin van de katholieke kerk in Bennekom

Opgehaald bedrag
€ 162,56

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet