< Terug

Buurtfeest

BUURTFEEST EDENDREEF

 

Toen wij, bewoners van de Edendreef in de Rietkampen, in het najaar de bonnen van Ede-Doet in de bus kregen, kwamen we op het idee om deze te gaan gebruiken voor een buurtfeest met als doel het contact tussen de bewoners van ons mooie straatje te bevorderen. Wij hadden al een groepsapp, en zo was het makkelijk iedereen op de hoogte te stellen van de activiteiten die wij in gedachten hadden: een feestelijke barbecue met een vrolijke middag voor de kleintjes. Daar had men wel oren naar: de bonnen stroomden binnen en al snel hadden we een flink bedragje bij elkaar.

Met een groepje van vijf mensen kwamen we verschillende keren bij elkaar om e.e.a. voor te bereiden. We lieten leuke kleurige uitnodigingen drukken, die we huis-aan-huis bezorgden. Deelname was laagdrempelig, want de eigen bijdrage konden we, dankzij de bonnen, laag houden. In eerste instantie waren de reacties beneden de maat, maar toen de feestdatum, 14 mei, in zicht kwam, hadden we bijna 100 aanmeldingen binnen! Een indrukwekkend groot aantal, wat natuurlijk ook de verantwoordelijkheid voor een perfecte organisatie met zich meebracht. Gelukkig zaten er in de commissie mensen die daar absoluut niet voor terugdeinsden en die het feest op professionele wijze vorm wisten te geven.

Op 14 mei was ook de zon op ons feestje present en die zorgde voor een stralende dag, het kon niet beter! ’s Morgens toverden we het ruime speelveld om tot een vrolijke en gezellige feestlocatie, met tafels, banken, een groot koffiezetapparaat, barbecues, kleurige verlichting en muziek. Om half 3 stonden er twee reuzegrote springkussens voor de kinderen klaar. En wat een plezier hadden ze daarmee! Verder konden de kleintjes zich laten schminken en als klap op de vuurpijl kwamen er wat later op de middag twee heuse echte brandweerauto’s het feestterrein oprijden. De kinderen hadden alle gelegenheid om de wagens van binnen en van buiten te bekijken en het was dolle pret toen de brandweermannen ook nog de brandweerslangen uitrolden en er een waterballet van maakten, waarbij de kinderen om de beurt mochten helpen.

Intussen werd de barbecue gereed gemaakt. Op een paar lange tafels kwamen schalen met heel veel verschillende soorten vlees, snoepgroenten, sausjes en broden, meer dan genoeg om alle magen te vullen. Het werd een heerlijke, gezellige drukte met buren die vaak al jaren bij elkaar in de buurt woonden, maar nu voor het eerst eens een praatje met elkaar maakten en elkaar een beetje leerden kennen. Onder het genot van een drankje en een hapje, onder de feestverlichting en met een vrolijk muziekje op de achtergrond werd het een bijzonder fijn en geslaagd feest: iedereen had plezier en vond zo’n evenement voor herhaling vatbaar. We kijken nu al uit naar ons volgende buurtfeest!

Initiatief uitgevoerd
14 mei 2022

Organisator
Armand Mauritz

Locatie
Rondom de speeltuin aan de Edendreef

Opgehaald bedrag
€ 716,08

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet