< Terug

Straat Barbecue & spel & buurtquiz voor jong en oud 2022

Op zaterdag 4 juni 2022 hebben de bewoners van de Molenweg in het buitengebied van Harskamp weer een gezellige burendag georganiseerd.

Alles stond in het teken van elkaar op een leuke manier leren kennen. Er zijn de afgelopen jaren een paar nieuwe buren gekomen en zeker door de Corona maatregelen is van uitgebreid kennismaken niet veel van gekomen.

Veel buren hebben geholpen om de gehuurde tent, statafels en doel en de spellen klaar te leggen.

Op zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur konden de meesten niet wachten om te beginnen met alle spellen die klaar lagen. Van jong - de jongste is 2 jaar tot oud - de oudste is 82 jaar waren gekomen. We waren in totaal met 50 personen: 36 volwassenen en jong-volwassenen /pubers en 14 kinderen.

We hebben een wedstrijd met loopski's gehouden. Een parcours was uitgezet, maar de grootste lol was toch om het tegen elkaar op te nemen en juist het parcours links te laten liggen. Op deze manier was iedereen op een spelende manier bezig met elkaar. Teams werden gevormd en het viel op dat juist iedereen met elkaar mengde. Naast het samen lopen op die moeilijke ski's werd er ook door gemengde teams gevoetbald met een extra grote bal. We hebben vanaf een grote trampoline blikken gegooid. Dit was een moeilijkheidsgraadje om dit tijdens het springen op de trampoline te doen. Vooral de jongere buurtjes vonden dit onderdeel erg leuk. Ook nog een wedstrijdje touwtrekken, ringen gooien, hoefijzers werpen.

Tussen de diverse spelen door was er een bbq geregeld, waar iedereen gretig op afstormde.

Nadat iedereen zich op het veld had uitgeleefd, hadden twee buurvrouwen een buren quiz georganiseerd. Elke familie had 1 moeilijke vraag moeten inleveren, zodat iedereen minstens 1 vraag goed had. De vragen moesten over de familie of over de Molenweg gaan. En moeilijk waren de vragen zeker. Ook veel weetjes en dingen die veel buren niet wisten. Leuk om op deze manier feitjes te leren kennen over elkaar. Niemand had alles goed en zelfs sommige hadden hun eigen vraag niet goed of wisten het antwoord niet meer. Grote hilariteit. Deze quiz zal zeker nog een keer bij een volgende dag terugkomen. 

Uiteindelijk bleven de drie beste over en die mochten nog een paar extra vragen beantwoorden. De familie Van Huigenbos ging er uiteindelijk met de "beker" vandoor. En ook kregen zij een medaille omgehangen. De andere medailles waren voor de jongste buurtjes.

Na de burenquiz hebben we samen nog heel wat uurtjes geborreld en nagepraat. Een groot vuur zorgde voor nog wat extra sfeer.


Net als de vorige twee keer was deze dag weer een groot succes. Heel leuk dat door het initiatief van de Gemeente Ede en Ede Doet wij een middag en avond kunnen organiseren om samen te komen. En dat dit door de bonnen ook echt gebeurt en niet alleen maar van zeggen is, maar ook van doen. Hiervoor willen alle bewoners van de Molenweg buitengebied de gemeente en de organisatie van Ede Doet hartelijk bedanken.

Initiatief uitgevoerd
4 juni 2022

Organisator
Christel Welbie

Locatie
Boerderij/woning in het buitengebied van Harskamp op de grens met Otterlo.

Opgehaald bedrag
€ 300,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet