Kerstactiviteit 2018 - Rietkampen

In de zomer van 2018 hebben we met een aantal inwoners van de wijk de Rietkampen het idee opgevat om vlak voor de kerstdagen een kerstwandeling door de wijk de Rietkampen te organiseren. Tijdens de voorbereidingen bleek echter dat basisschool de Brugge in de week voor kerst ook een kerstwandeling ging organiseren voor de leerlingen en hun ouders. Daarom hebben we ons initiatief aangepast naar het opbouwen van een pop-up kerststal op het Olifantenpleintje (aan de Kennedydreef). Met als doel om het kerstverhaal levend te maken en gezelligheid te bieden voor de inwoners van de Rietkampen.

Om de inwoners van de wijk hierover te informeren hebben we 1000 flyers laten drukken en deze een week voor de kerst huis-aan-huis bezorgd in de omliggende straten.

Op maandag 24 december 2018 hebben we vroeg in de ochtend een lege kribbe (voederbak) op de 1e rotonde geplaatst. Met daarbij de tekst: “De kribbe is nu nog leeg”. Op de 2e rotonde stond een bord met de aankondiging van de pop-up kerststal die avond.

In de middag hebben we met een aantal mensen de Herberg en stal opgezet en ingericht. Van 15.30 – 17.00 uur hebben een 20-tal kinderen meegedaan aan het kinderprogramma, waarbij zij een hart of ster konden verven en versieren. Hierbij werden ze geholpen door een aantal jongeren uit de wijk.

Vanaf 19.00 – 21.00 uur was de kerststal en de herberg geopend, de vuurkorven branden, lampjes hingen in de bomen en er waren twee schapen aanwezig die door de herders goed werden verzorgd. Maria en Jozef en het kindje Jezus ontvingen veel bezoek in de stal. En een romeinse soldaat was aanwezig om de volkstelling in goede banen te leiden.

In de herberg konden bezoekers warme chocolademelk, glühwein en een koekje verkrijgen. (Gesponsord door de Jumbo op de Stadspoort)

Een drietal wijzen op zoek naar de nieuw geboren koning liepen rond en vonden uiteindelijk de stal onder de helder brandend ster en konden daar hun cadeaus bezorgen.

Om ca. 20.00 uur werd vanuit verschillende hoeken het lied “Stille nacht, Heilige nacht” ingezet, wat door een groot aantal bezoekers kon worden meegezongen.

In de avond zijn er ca. 150 bewoners uit de wijk op bezoek geweest in de stal en de Herberg. Rond 22.00 uur wat het Olifantenpleintje weer leeg en begon de kerstnacht.

Initiatief uitgevoerd
24 december 2018

Organisator
Roel De Gelder

Locatie
Op het Olifantenpleintje

Opgehaald bedrag
€ 200,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet