Snoeiworkshop BurenPlukTuin Reehorst

Zaterdagochtend 29 december 2018 kwamen de deelnemers aan onze snoeiworkshop om half tien bijeen in het huis van de familie Krol. Het was een behoorlijk koude ochtend, maar gelukkig waren de omstandigheden goed genoeg om de bomen van de PlukTuin onder toeziend ook van groendocent van Engelen wat later in de ochtend te gaan snoeien.

Het eerste deel van Martin van Engelen ons aan de hand van een powerpointpresentatie en meegebracht snoeimateriaal les, waardoor we een goed inzicht kregen in het snoeiwerk dat we later in onze BurenPlukTuin in praktijk moesten brengen.

Het tweede deel brachten we buitenshuis door. We begonnen met uitleg bij de dit jaar geplante fruitboompjes van de familie Krol. Daarna verplaatsten we ons naar de PlukTuin en snoeiden we zelfstandi de verschillende soorten fruitbomen- en -struiken.

De voor de pluktuin (van de wijkwaardecheques ) aangeschafte Felco snoeiset werd natuurlijk meteen getest én goedgekeurd.

De deelnemers blikken met enhousiasme terug op deze snoeiworkshop en vonden deze ochtend, ondanks de kou, zeer waardevol. In het voorjaar willen we graag een vervolg, waarbij ook de bomen in onze tuinen onder de loep zullen worden genomen.

Kortom dank aan Ede Doet die dit soort buurtinitiatieven mogelijk maakt!

Initiatief uitgevoerd
5 januari 2019

Organisator
Wilma Muns

Locatie
De BurenPlukTuin bevindt zich achter de huizen op de Reehorsterweg 29a t/m 39.

Opgehaald bedrag
€ 115,78

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet