Nieuwe regels Ede Doet

2 januari 2022

Met Ede Doet kunnen inwoners van gemeente Ede goede ideeën voor hun buurt, wijk of dorp samen uitvoeren. In 2022 gaan we daar natuurlijk mee door. Wel veranderen komend jaar een paar regels. Zo willen we  vanaf volgend jaar dat 66 procent van de betrokkenen positief is over het idee voordat het uitgevoerd kan worden.

Afgelopen tijd hebben we gemerkt dat een grote hoeveelheid Ede Doet-bonnen niet meteen betekent dat iedereen achter het initiatief staat. Vooral bij ideeën in de openbare ruimte leidt dit soms tot problemen. We zien steeds vaker mooie initiatieven in de openbare ruimte, waarbij blijkt dat een deel van de omwonenden het er niet mee eens is. Daarom willen we dat vanaf 1 januari 2022 dat 66% van de betrokkenen positief is over het Ede Doet-initiatief voor in de openbare ruimte.

Rol wijkbeheerder

De wijkbeheerder bepaalt wie de betrokkenen zijn. Zo voorkomen we dat voorstanders van een initiatief medestanders gaan zoeken uit een ander deel van de gemeente. Daarnaast vinden we het al een paar jaar belangrijk dat een initiatief bijdraagt aan verbinding. Initiatieven die goed zijn voor duurzaamheid moeten vanaf nu ook voor iedereen toegankelijk zijn. Als er bijvoorbeeld een plan wordt gemaakt om een plantsoen duurzamer te maken, dan kan het plan alleen doorgaan als iedereen toegang heeft tot dat plantsoen. Tot nu toe hoefden plannen voor duurzaamheid niet toegankelijk te zijn voor iedereen.

Ede Doet in 2022
Ede Doet is al een aantal jaar een groot succes! Ook in 2022 hopen we dat bewoners weer met mooie ideeën komen voor in hun buurt, wijk of dorp. De volgende waardebon versturen we in week 12 (21-25 maart).

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet