Duurzaamste initiatief 2022

22 juni 2023

Koken met groenten uit de eigen tuin of een boeket bloemen plukken. Dankzij een idee van Teus en Hannie en de cheques van Ede Doet kan dat nu in de tuin en directe omgeving van het Jongerenhuis in Ederveen. Het initiatief is nu gekozen als duurzaamste initiatief en krijgt een extra Ede Doet cheque van € 1000,-.

Jongerenhuis Ederveen biedt een veilige woonplek voor jongeren die hulp kunnen gebruiken op weg naar zelfstandig wonen. Het doel is om in zo’n anderhalf jaar helemaal zelfstandig te worden. Langs het Jongerenhuis loopt het Klompenpad. Wandelaars kunnen op het terrein bij het Jongerenhuis even uitrusten op de picknickbanken en genieten van de tuin. Naast de tuin ligt ook een veldje waar jongeren uit de buurt wekelijks komen sporten. In een kleine poel wordt het regenwater van het Jongerenhuis opgevangen.

Het idee
Dankzij Ede Doet-cheques heeft het Jongerenhuis nu een moestuin en een pluktuin in de berm langs de beek. Hier staan wilde bloemen en plukbloemen voor iedereen uit de buurt. Teus: ‘Hannie zit altijd vol met ideeën. Ze wilde een tuin maken voor de jongeren en iets doen met het Klompenpad. Iets waar iedereen gebruik van kan maken.’ En dat is nu gelukt. De vrijwilligers onderhouden de tuin, samen met de jongeren. Onlangs heeft een vrijwilliger met een van de jongeren spinazie gekookt uit de tuin.

Ede Doet-cheques verzamelen
Het was voor Teus en Hannie niet heel moeilijk om genoeg Ede Doet-cheques voor hun idee te verzamelen. ‘We hebben een berichtje geplaatst in de krant, hebben kinderen gevraagd op school en heel veel spontane reacties van mensen gekregen.’

Ook meedoen aan Ede Doet? Kijk op www.ededoet.nl voor alle initiatieven en hoe u zelf mee kunt doen. Tips voor een groene buurt vindt u op www.ede-natuurlijk.nl.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet