Winactie!

DE PRIJSWINNER VAN WINACTIE ‘DUURZAAMSTE INITIATIEF 2020’ EDE DOET IS BEKEND!

 

 

Dinsdag 8 december 2020 is de prijs, een waardecheque van € 1000,00 uitgereikt aan de initiatiefnemers van het initiatief GEZAMENLIJKE BINNENTUIN VERGROENEN EN VERDUURZAMEN

De initiatiefnemers zijn ontzettend blij met de bijdrage. Een mooi steuntje in de rug om het initiatief uit te voeren! Ze krijgen veel leuke reacties op hun initiatief en hulp bij het maken van de plannen. Ook hebben ze van andere bewoners al bomen en struiken voor de aankleding ontvangen. Wat ook nog eens tot verbinding buiten de eigen buurt leidt.

De jury heeft bij het maken van de keuze gelet op: a. Welk initiatief heeft het meest heeft bijgedragen of bijdraagt aan het verduurzamen van de buurt. b. Hoe hebben de initiatiefnemers als straat/buurt/wijk/dorpsgenoten samengewerkt of werken zij samen.

Motivatie jury:
We werden erg enthousiast over dit initiatief door de betrokkenheid van de bewoners en hoe mooi de sociale en duurzame onderdelen en de vergroening samenkomen. Met hulp en advies van project Steenbreek wordt er een plan gemaakt voor het afkoppelen van het regenwater en de bewoners laten zich adviseren over het ontwerp en de beplanting. Hierbij rekening houdend met het milieu door te kiezen voor diverse soorten planten die meegaan in het veranderende klimaat, bijv. bloembollen te gebruiken die helpen de eikenprocessierups tegen te gaan. Er wordt een gezellige natuurlijke plek ingericht waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en voor de kinderen komen er natuurlijke speelelementen waardoor zij zich aangetrokken voelen om lekker buiten te spelen. De bewoners zullen actief meedoen aan de uitvoering van dit initiatief. Een mooie bijdrage aan de sociale verbinding en groene en duurzame buurt!

We hopen dat dit initiatief ook andere inwoners van de gemeente zal motiveren en inspireren!

Heb je ook een goed idee dat jouw straat of buurt beter, mooier, leuker of duurzamer maakt? Meld het dan aan op www.ededoet.nl .

Voor advies of hulp bij je initiatief neem je contact op met het regisseursteam via T 0318 - 680 505  of E regisseur@ededoet.nl

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet