Winactie! Maak kans op een cheque ter waarde van € 1.000,-!

Met Ede Doet kun je nu ook je buurt duurzamer maken! Meld je duurzame initiatief aan op www.ededoet.nl en maak kans op een cheque t.w.v. € 1.000,- die je aan jouw of jullie (nieuwe) idee mag besteden.

Op 29 november reikt Ede Doet de cheque uit aan het initiatief dat het meest heeft bijgedragen aan het verduurzamen van de buurt. Natuurlijk kijken we ook hoe jullie als straat/buurt/wijk/dorpsgenoten hebben samengewerkt. De jury bestaat uit drie medewerkers van Ede Doet: Lorrainne Berkhof, Marjon Weijland en Sander Nieuwenhuis. 

 

Duurzame ideeën

Er zijn heel veel mogelijkheden om duurzamer te worden, denk aan: zonnepanelen, isolatie, groene daken, regentonnen of (meer) groen in je straat door stenen te vervangen voor planten. Werk samen met de buurt jullie idee uit en meld het aan op Ede Doet. 

Via Ede Doet kun je samen met je buren sparen voor bijvoorbeeld een energieadviseur. Een adviseur kan jullie precies vertellen welke aanbieding, prijs of maatregel bij jullie woningen past. Of spaar voor een warmtescan. Met warmtebeelden kun je zien waar de warmte uit de woningen weglekt en weet je precies waar je onnodig energie verliest. Vergelijk de scans met de buren en denk samen na over oplossingen.

Je kunt natuurlijk ook met kleine initiatieven al duurzaam worden. Vergroen bijvoorbeeld samen de straat door boomspiegels te beplanten of koppel je regenpijp af en leidt het water naar de gewenste plek in je tuin. Vervang  je tegels met grind en het water kan makkelijker weglopen!

Er zijn al enkele initiatieven op Ede Doet die goed duurzaam bezig zijn. Zo spaart het Bosbad Lunteren voor het duurzaam verwarmen van het zwembad, vergroenden de bewoners van de Jonker Sloetlaan de boomspiegels in de straat en organiseren de bewoners van de Reehorsterweg een Burenpluktuin

 

Spelregels

1. Het initiatief moet betrekking hebben op duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

2. Het initiatief is goedgekeurd en staat op de site van Ede Doet. 

3. Initiatieven die tot en met 15 november 2019 100% gespaard hebben, doen mee aan de wedstrijd. 

4. De winnaars krijgen per e-mail bericht over de uitslag van de wedstrijd. Ook wordt de uitslag gepubliceerd op Facebook, in Ede Stad en op www.ededoet.nl 

5. Over de uitslag van de wedstrijd is geen discussie mogelijk. 

6. Door deel te nemen aan deze wedstrijd gaan de deelnemers akkoord met deze spelregels. 

7. De jury bepaalt de winnaar aan de hand van de volgende criteria:

            a. Het initiatief dat het meest heeft bijgedragen aan het verduurzamen van de buurt.

            b. Gekeken wordt hoe de initiatiefnemers als straat/buurt/wijk/dorpsgenoten hebben samengewerkt. 

8. Op 29 november 2019 maakt de jury de winnaar bekend. Het tijdstip van uitreiking van de cheque wordt met de winnaars bepaald. 

9. De deelnemers gaan akkoord met het publiceren van de uitslag. 

10. De prijs van € 1000,- wordt gedoneerd aan het door de winnaars te bepalen (nieuw) duurzaam initiatief. De donatie geschiedt via www.ededoet.nl.

 

Meld een initiatief aan

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van
nieuwe initiatieven in:

Deel deze pagina

Vertel je buren over EDE DOET

Facebook Twitter E-mail