< Terug

Vernieuwen buxusheg Leverskamp

Op 10 september hebben wij, een groep bewoners, de jaarlijkse klusdag gehad. Rondom het appartementengebouw moeten altijd dingen gedaan worden als putten legen, de dakgoot schoonmaken. De tegels van het voetpad en de fietsenstalling aan de voorzijde aan het gebouw. En zo hebben we meer van dat soort klussen die we gezamenlijk doen.
 
Dit jaar gingen we ook voor de tuin aan de gang. Een aantal jaren kwam er een mot in de buxushaag en vrat al de blaadjes weg. In eerste instantie wilden we weer een buxusheg, maar dat werd ons afgeraden. Wat moesten we toen plaatsen? We zijn uiteindelijk tot het besluit te komen om een Ligusterhaag te plaatsen.
Dus eerst de voormalige haag eruit trekken of graven. Maar toen moesten we de gaten, die waren ontstaan, groter graven. Maar dat viel soms niet mee. Ook het afsteken van het gras was best een klus.
Vervolgens hebben we er een laag nieuwe aarde in gegooid met Pokon erin. Wat water in de gaten en vervolgens de planten erin. Dan de aarde erbij en aanstampen. Nu staan ze er nog wat saai bij. Maar we hopen dat de planten aanslaan en ze voller worden zodat het een heg gaat vormen. En dan geen lugustermot erbij.
Dit alles konden we doen omdat we gespaard hebben via  Ede doet. We zijn er enorm dankbaar voor. Omdat we niet al het geld hadden opgemaakt aan de planten, konden we ook nog een picknicktafel kopen, zodat we in de zomer heerlijk buiten kunnen zitten.
Initiatief uitgevoerd
30 oktober 2020

Organisator
A.A. Werkman

Locatie
De voortuin van het appartementencomplex aan de Marienhoven 12-90

Opgehaald bedrag
€ 1 244,63
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet

Facebook Twitter E-mail