< Terug

Workshops vrouwenverwendag

Zaterdag 16 november was het zover: Voor het eerst organiseerden we, samen met Stichting Sabiel (vnl Marokkaanse vrouwen) een verwenochtend voor vrouwen uit onze doelgroep en uit de doelgroep van Sabiel.

Vanaf acht uur ’s morgens begonnen we met de ruimte op een praktische manier inrichten, gezellig versieren, kleding ophangen e.d. Van lieverlee stroomden ook onze workshopsleidsters/ vrijwilligsters binnen om hun hoekje in te richten.

Er waren drie kapsters, twee schoonheidsspecialistes, een manicure, een hennazetster, kleurenadviseuse, iemand die een workshop sieraden maken leidde en een fotograaf. Verder nog de hulp van een heel aantal vrijwilligsters om te assisteren bij de workshops, te helpen bij het uitzoeken van de kleding of gastvrouw te zijn.

De kinderruimte werd omgetoverd tot een heuse pedicuresalon, waarbij we de ramen hebben afgeplakt om eventuele inkijk te voorkomen. Er was een koffietafel en een tafel met lekkere hapjes. Om kwart voor tien meldden de eersten van de veertig vrouwen (uit beide doelgroepen 20) die zich opgegeven hadden al. Ze hadden er reuze zin in, heerlijk een ochtend voor jezelf, zonder kinderen en dan ook nog verwend worden…. De vrouwen konden van te voren kiezen voor twee workshops die ze wilden volgen, en kregen daar bij binnenkomst muntjes voor, en informatie over de tijd wanneer ze aan de beurt waren. We hadden twee rondes van 20 vrouwen gepland. Er waren er niet zo veel die zich opgegeven hadden voor de kapsters, en we hadden er wel drie, oeps….

Aan de koffietafel werd er gewacht, met een hapje en drankje tot de tijd daar was…en dan, richting, kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure of wat dan ook. Na de twee workshoprondes mochten de vrouwen nog twee items aan kleding,( of schoenen of een sieraad) uitzoeken. We hadden zelfs twee dozen nieuwe kleding gekregen van Van Silfhout kleding uit Lunteren! Geweldig! Vervolgens mochten ze, geknipt, opgemaakt of met hun zelfgemaakte sieraad en hun nieuwe outfit op de foto.  Sommigen ondergingen een complete metamorfose en je zag ze helemaal gaan stralen: “Heb je m’n foto al gezien? Ik ben zo benieuwd wat mijn dochter er van zegt!” Of: ”Mijn vriend vond de foto zo mooi, hij wil hem af laten drukken… “ Geweldig! Ook mooi om te zien hoe de groep Marokkaanse dames, die anders nauwelijks de deur uitkomen, helemaal genoten van dit vrouwenuitje. Ze hadden het supergezellig met elkaar, en ook met de andere dames. (Integratie!)

En hoewel er eerst bijna niemand naar de kapper durfde, ging de ene na de andere hoofddoek af (na een blik om zich heen of er echt! geen mannen in de buurt waren te zien) en wilde de een na de ander toch graag haar haren laten knippen. De kapsters kregen het zo druk, dat ze zelfs nog een uur langer dan gepland doorgegaan zijn! De hennazetster was ook populair. Enorm knap hoe ze (zonder patroon!) heel gelijkmatig de henna op de handen/armen aanbracht.

Vervolgens mochten de vrouwen 4 uur lang niets met hun handen doen, en daarna pas afwassen. (Goed voor de rustJ) Dan bleef het een week zitten begrepen we. De pedicures waren ook heel erg druk, steeds meer vrouwen wilden ook wel heel graag eelt laten verwijderen, of een likdoorn, om daarna weer als een zonnetje te kunnen lopen.

De schoonheidsspecialistes waren vooral druk met het epileren van wenkbrauwen, of haartjes verwijderen, maar ook hier wilden er steeds meer vrouwen mooi gemaakt worden. Ze hadden ook nog een cadeautje voor elke vrouw meegenomen, in de vorm van een lekker luchtje en maskertje, tubetje handcrème o.i.d.! Dat kregen ze aan het einde van de ochtend mee naar huis.

Kortom, het was een hele drukke maar ook heel geslaagde ochtend, waarbij iedereen genoten heeft. Voor ons waren er ook wel een aantal leerpunten voor een volgende keer, maar die gaat er vast komen want iedereen wil de volgende keer weer meedoen en de vrouwen vroegen al wanneer we dit weer gingen doen. Kortom, zeer geslaagd, en voor herhaling vatbaar!

Initiatief uitgevoerd
16 november 2019

Organisator
Thuis in Zuid

Locatie
Ontmoetingsruimte onderin de Elskampflat

Opgehaald bedrag
€ 240,00
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet

Facebook Twitter E-mail