< Terug

bmx fietsjes voor sportbieb Wekerom

In Wekerom is sinds afgelopen mei een Sportbieb SAM (samen actief meedoen). Een sportbieb is een sport- en speluitleenruimte waar kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis materiaal kunnen lenen wanneer de sportbieb geopend is. Deze wordt gerund door vrijwilligers uit het dorp.  Het doel is het stimuleren van sport en spel bij kinderen.

De sportbieb is destijds tot stand gekomen door een samenwerking van Sportservice Ede,  de school, Belangenvereniging Wekerom en ouders en ondernemers.

Een tot twee keer per week is de sportbieb in Wekerom geopend.  Het leek de medewerkers van de sportbieb leuk om het huidige spelmateriaal wat uit te breiden. Al snel kwamen BMX-fietsjes ter sprake.  Kinderen kunnen namelijk goed rondom de wadi crossen bij de sportbieb. Dit bleek bij de opening in mei al een groot succes.

Toevallig woont de eigenaar van Auke tweewielers in Ede sinds enige tijd in Wekerom. Nadat de vraag kwam vanuit de Belangenvereniging of hij iets kon betekenen kwam er al snel een enthousiaste reactie. Met flinke korting mocht de Belangenvereniging de fietsen aanschaffen en ook de montage en het onderhoud voor de eerste twee jaar neemt Auke Tweewielers helemaal voor zijn rekening.  De fietsen zijn betaald met een deel van het tegoed van een initiatief van dedorpendoet.nl. De schooljeugd van Wekerom heeft namelijk veel waardecheques opgehaald voor o.a deze sportbieb.  Vanaf deze week kunnen de kinderen gebruik maken van vier prachtige groene bmx-fietsen en bijbehorende stoere helmen.

Wederom een initiatief in Wekerom waarbij verschillende partijen, bewoners en lokale ondernemers samenwerken om iets moois tot stand te brengen!

Initiatief uitgevoerd
31 december 2019

Organisator
Karin van den Top

Locatie
Sportbieb achter schoolplein te Wekerom SMDB

Opgehaald bedrag
€ 677,74
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van
nieuwe initiatieven in:

Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet

Facebook Twitter E-mail