< Terug

Ede viert

https://www.edestad.nl/lokaal/maatschappelijk/684226/ede-viert-het-suikerfeest-het-gaat-om-verzoening-verbinding-en-

https://www.gelderlander.nl/de-vallei/zon-250-kinderen-houden-fitrfeest-in-edese-speeltuinen-heel-belangrijk-om-samen-te-vieren~a756fcd4/

 

Ede viert Fitrfeest vond plaats van 15-23 mei 2021. Aan de organisatie hiervan deden 25 Edese organisaties mee.

Er zijn werkgroepen gevormd rond 4 activiteiten. De kinderactiviteiten en het raamgedicht door Larissa Verhoeff, stadsdichter, waren er 2 van.

Het doel was een verbindend en betekenisvol feest organiseren voor alle Edese inwoners. Rondom feesten die gevierd worden.

In de werkgroep van het raamgedicht namen mensen deel vanuit CVVE, Malkander, grote Turkse moskee Ede, Raad van kerken Ede en Raad van kerken Bennekom. Stadsdichter Larissa Verhoeff schreef een prachtig gedicht voor de gelegenheid. Het gedicht is door vrijwilligers op ramen geschreven, bij restaurant Ima, Cultura Stadspoort, Lidl Spindop en Kunstfactorij Bennekom. Het raamgedicht nodigde uit tot goede gesprekken met mensen die langsliepen. Vrijwilligers spraken met 200 mensen over wat 'het leven zoet maakt'.

De werkgroep kinderactiviteiten bestond uit mensen van Malkander, politie, Sportservice, Cultura, Doe&Leerplaats, Syrische Vereniging en Stichting Sabiel. Op zaterdag 15 mei werden in 2 speeltuinen, Van der Hagenstraat en Langenhorst activiteiten voor kinderen georganiseerd. Hier hebben 250 kinderen aan meegedaan. De kinderen genoten van springkussens, sminken, spelletjes en een grote politiebus waar zij binnenin informatie kregen en spelletjes konden doen. Met de ouders die kwamen kijken zijn mooie gesprekken gevoerd.

 

Initiatief uitgevoerd
22 mei 2021

Organisator
Ellen Hoogteijling

Locatie
Op diverse locaties in Ede, oa speeltuinen en bij mensen aan de deur

Opgehaald bedrag
€ 380,00
Meld een initiatief aan

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet

Facebook Twitter E-mail