Statistieken

initiatieven gestart
3639
initiatieven sparend
183
initiatieven geslaagd
3440
initiatieven niet geslaagd
16
initiatieven afgekeurd
225
totaal gedoneerd
€ 3290314,53
donaties
168974
vrijwilligers
104
middelen gedoneerd
49
cheques geactiveerd
379082

Over Ede Doet

Ede Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Ede. Via deze site kunnen initiatiefnemers geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun initiatief uit te kunnen voeren.

Vanaf maart 2019 ontvangt elk woonadres binnen de gemeente Ede twee keer per jaar een cheque t.w.v. € 7,50 van Ede Doet door de brievenbus. Op deze website kan je samen met je buurtgenoten sparen voor initiatieven die jouw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken en voor meer contact met de buurtgenoten zorgen. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de buurt of om gezamenlijk je straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen. 

De gemeente Ede wil haar bewoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de buurten. Via Ede Doet kan je eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heb je een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe grotere en leukere initiatieven je kan organiseren.

 

Blijf op de hoogte van initiatieven in jouw buurt

Op deze website vind je bewonersinitiatieven die in de gemeente Ede plaatsvinden. Je ziet welke initiatieven binnenkort plaatsvinden en leest leuke verslagen van initiatieven die al zijn uitgevoerd. Zie je een initiatief waarvan je graag op de hoogte blijft? Klik op het groene vinkje met ''Volg dit initiatief'' rechts bovenin op de informatie pagina van het initiatief. Je ontvangt dan automatische voortgangsmeldingen en updates van de initiatiefnemer via de e-mail.

Als je een account aanmaakt of je aanmeld in het menu rechts op de site dan ontvang je automatisch een e-mail wanneer een nieuw initiatief in jouw wijk of dorp is aangemeld op de site.

 

Steun initiatieven van buurtgenoten

Via Ede Doet kun je initiatieven helpen door:

  • je cheque te doneren
  • een klein bedrag te doneren
  • je op te geven als vrijwilliger bij initiatieven
  • middelen, zoals materiaal, gereedschap, apparatuur of producten beschikbaar te stellen

Cheques

Elk woonadres binnen de gemeente Ede ontvangt vanaf 2019 twee keer per jaar een cheque door de brievenbus. Deze cheque heeft een waarde van € 7,50. Deze cheque kan je inzetten om initiatieven van jouw buurtgenoten te steunen of je kan ze sparen om jouw initiatief te realiseren.Op de cheques staat een activatiecode. Door deze activatiecode in te vullen op de website ontvang je de waarde van de cheque als saldo op je account. Dit saldo kan je doneren naar één of meerdere initiatieven die je wilt steunen. Hoe het activeren en doneren in z’n werk gaat lees je in de veelgestelde vragen.

Crowdfunding

Naast cheques biedt Ede Doet nog een manier om een bedrag te doneren aan een initiatief. Voor het ophalen van geld voor initiatieven bij een grote groep kleine investeerders gebruiken we steeds vaker de Engelse term crowdfunding. Dit wil zeggen; initiatiefnemers doen een beroep doen op de crowd om een kleine donatie te doen om hun initiatief te kunnen financieren. Via deze website kunnen bewoners en bedrijven door middel van iDeal een klein bedrag sponsoren. 

Vrijwilliger worden

Alle initiatieven die jouw hulp kunnen gebruiken kun je herkennen aan het groene handje. Wil je een initiatiefnemer helpen bij de organisatie of uitvoering van het initiatief? Klik op Aanmelden als vrijwilliger op de informatiepagina van het initiatief en geef op wat jij kunt betekenen! De initiatiefnemer wordt automatisch per e-mail op de hoogte gesteld en neemt contact met je op.

Middelen beschikbaar stellen

Om hun initiatief uit te voeren hebben initiatiefnemers soms materiaal, gereedschap, apparatuur of producten nodig. Deze initiatieven kun je herkennen aan het groene hamertje. Kun jij de initiatiefnemers hiermee helpen? Klik op Middelen bijdragen op de informatiepagina van het initiatief en vul in welke middelen je beschikbaar wilt stellen. De initiatiefnemer ontvangt een e-mail en neemt contact met je op om afspraken te kunnen maken.

 

Heb je zelf een goed idee die jouw buurt nog leuker, mooier of beter maakt en zorgt voor verbinding in de buurt?

Meld je initiatief aan op EdeDoet.nl. Binnen 5 werkdagen neemt de regisseur van Ede Doet contact met je op en na goedkeuring komt jouw initiatief op de site te staan. Aangesloten bewoners en organisaties die mogelijk willen bijdragen aan je initiatief ontvangen via de e-mail een oproep om je initiatief te steunen. Start een initiatief en EdeDoet.nl helpt je met het:

-    inzamelen van geld
-    werven van vrijwilligers
-    zoeken naar middelen

Natuurlijk moet je zelf ook campagne voeren om voldoende cheques te verzamelen en je initiatief onder de aandacht te brengen. Je kan je initiatief via EdeDoet.nl makkelijk delen via de e-mail of sociale media. HIER vind je tips hoe je je campagne op kunt zetten om mogelijke donateurs en vrijwilligers te werven voor je initiatief.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet