Een initiatief starten tijdens corona? Dit kan wél!

3 februari 2021

Het is en blijft voor veel mensen een moeilijke tijd. Gelukkig kun je via Ede Doet initiatieven starten en elkaar een hart onder de riem steken.

Voor als straks de winkels weer opengaan, geven we je alvast tips mee voor initiatieven die je wel kunt organiseren. Initiatieven die bijvoorbeeld in het teken staan om je buurtgenoten in het zonnetje te zetten of samen actief naar buiten te gaan.

Wat kun je bijvoorbeeld organiseren via Ede Doet:

  • Een mooi bloemstukje met een persoonlijk kaartje. Maak zelf een bloemstukje of zamel geld in en organiseer via de lokale bloemist mooie bloemstukken. Schrijf een persoonlijk kaartje en verspreid het mooie gebaar in jouw buurt.
  • Fleur de straat op met nieuwe planten en bloemen. Nu we weer richting het voorjaar gaan, kunnen we lekker naar buiten. Hoe fijn is het als de straat er prachtig bijstaat met nieuw kleur en groen?!
  • Nodig je buren uit voor een sportmiddag, of ochtend, in de straat. Organiseer een lokale sportinstructeur of organiseer zelf een leuke sportactiviteit.
  • Organiseer een videocall met de buurt. Iedereen mag zelf zijn koffie inschenken, maar de verhalen mogen gedeeld worden.
  • Misschien heb je oude leesboeken die je kunt delen met de buurt. Je kunt ze in de buurt verspreiden of nog leuker: bouw een minibieb!

Vanaf 22 maart ontvang je de eerste Ede Doet cheque 2021. Heb je advies of hulp nodig bij je initiatief? Neem dan contact op met het regisseursteam via 0318-680505 of regisseur@ededoet.nl.

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet

Facebook Twitter E-mail