Aanleg Speeltuin Eshofweg

1 november 2018

Eshofweg

Berend Jan Bijleveld

Aanleg gaat van start

17 januari 2019

Berend Jan Bijleveld

Volgende week wordt gestart met de aanleg van de speeltuin. 

Goed nieuws

28 september 2018

Berend Jan Bijleveld

De speeltoestellen zijn besteld! Met uitzondering van de nestschommel en klimcombinatie wordt alles binnenkort geplaatst. De plaatsing is afhankelijk van de levertijd van de toestellen. 

Donaties zijn nog steeds van harte welkom, zodat we bankjes kunnen plaatsen en de omgeving van de speeltuin verkeersveilig kunnen maken voor de kinderen, zodat zij naar hartelust kunnen spelen in een veilig omgeving! 

Verzamel cheques bij familie, vrienden en bekenden en doneer! Alvast en nogmaals bedankt voor alle steun die we van u ontvangen!

Update 11-8

11 augustus 2018

Berend Jan Bijleveld

Het grote financiële gat dat nog in de begroting zat is te groot om één-twee-drie op te lossen. Daarom hebben we nu ervoor gekozen om enkele toestellen van de offerte te laten verwijderen in de hoop dat we, met het geld dat we nu hebben, gestart kan worden met de realisatie van de speeltuin. We kunnen dan, terwijl de kinderen spelen, in alle rust kijken hoe we de speeltuin eventueel uit kunnen breiden. 

We merken bij het zoeken naar fondsen dat dit als particulier erg moeilijk is. Als stichting/vereniging met KvK-nummer is dit makkelijker. Weet u een stichting/vereniging die ons daarin zou willen bijstaan? Ook als u nog tips hebt op het gebied van fondsenwerving dan horen we het graag. Denk gerust met ons mee door een bericht te sturen. 

Hopelijk tot snel met goed nieuws over de realisatie van de speeltuin! 

Financiele update

25 juli 2018

Berend Jan Bijleveld

De definitieve tekening is voorgelegd aan de leverancier en daar is een financieel plaatje uitgekomen. Hieruit blijkt dat er nog een gat zit tussen de aangeboden financiele middelen van de gemeente en de benodigde middelen voor de speeltuin. Daarom zijn we nu op verschillende manieren op zoek naar mogelijkheden om dit gat te dichten. Stapje voor stapje komen we dichterbij en wordt de speeltuin steeds concreter. 

Kent u bedrijven/fondsen die bij willen dragen aan dit project? Laat dit dan weten!

Update 19-6

19 juni 2018

Berend Jan Bijleveld

Momenteel een goede stap voorwaarts. Er is een nieuwe tekening en in het contact met de gemeente wordt al gesproken over welke toestellen wel en niet geleverd kunnen worden door de leverancier die afspraken maakt met de gemeente. 

Ook financieel heeft de gemeente toezeggingen gedaan. 

De tekening is als afbeelding bijgevoegd aan de info op deze website. Hierop kunt u zien dat de speeltuin verplaatst is naar het veld voor de huisnrs 50-80. Dit heeft te maken met de mogelijk vollopende wadi's en dat is gevaarlijk om kinderen daar te laten spelen. Een omheining moet ervoor zorgen dat kinderen niet zomaar de weg op rennen. 

Meer info volgt hopelijk spoedig. Blijf het volgen!

Update 25-5

25 mei 2018

Berend Jan Bijleveld

Inmiddels is zoveel duidelijk dat er over de voorwaarden van de speeltuin en de financiën gesproken wordt. Hopelijk wordt snel duidelijk wat de gemeente er financieel voor over heeft. Ondertussen spreken wij ook andere fondsen aan zodat het geld er is en we enkel groen licht nodig hebben voor de uitvoering. 

We zijn nog steeds in gesprek over de inzet van de gemeente in dit verhaal, met name op financieel gebied en op uitvoerbaar/onderhoudsvlak. Vragen als Wie doet wat en wie is waar verantwoordelijk voor moeten nog worden beantwoord. We hopen dit snel concreet te krijgen. 

Gelukkig ervaren we veel steun uit de buurt. Bedankt daarvoor!

Update 19-5

19 mei 2018

Berend Jan Bijleveld

De laatste stand van zaken:

Tekening #2 is opgestuurd naar de gemeente Ede ter beoordeling, gezien er op #1 nogal wat opmerkingen waren. Met name de wadi's in het midden van de Eshofweg vormen een obstakel voor de speeltuin. 

Om dit obstakel te omzeilen is in de tweede tekening gekozen voor een plek in de hoek van Eshofweg, t.h.v. nr. 50-70. Een nieuw voorstel (met vrijwel dezelfde toestellen, rekening houdend met verschillende leeftijden) en een voetbalveldje. Momenteel wachten we de reactie van de afdelingen Speelvoorzieningen en Beheer en Onderhoud af. Helaas laat dit lang op zich wachten. 

De wijkbeheerder is momenteel met verlof, 22 mei hopen we weer nieuwe informatie te krijgen. En hopelijk snel goedkeuring, zodat we verder kunnen met het financiële plaatje. 

Daarvoor zijn de waardecheques van groot belang. Hiermee kunnen we namelijk ook laten zien dat de buurt achter dit initiatief staat! Blijf ze dus doneren! 

We hebben duidelijk veel geduld nodig en dit wordt ook wel op de proef gesteld. Daarom bezinnen we ons op gepaste mogelijkheden om het proces te versnellen. Denk hierbij aan inzet van de media en contact leggen met de wethouder als er niet snel verbetering komt in het proces. Hopelijk heeft u dit geduld ook en blijft u ons steunen. Alvast bedankt voor uw donatie!

Voorstel naar afdeling Speeltuin (Beheer en Uitvoering)

12 februari 2018

Berend Jan Bijleveld

Er is weer een horde genomen. De tekening, zoals te vinden is op de website wordt volgende week dinsdag (20 februari) voorgelegd aan de afdeling Speeltuinen binnen de gemeente Ede. De grond is overgedragen (op papier 15 februari) en dat betekent dat we geen tussenkomst meer hebben van de projectontwikkelaar. Nu is de gemeente aan zet. Wij blijven betrokken bij de gesprekken. 

Doneer je cheque aan ons initiatief en steun ons plan zodat we een mooie plek kunnen creëren voor de kids in de buurt. Hoewel het streefbedrag is bereikt kan je nog steeds doneren!

Alvast bedankt!

Opnieuw gesprekken met gemeente

17 januari 2018

Berend Jan Bijleveld

Hoewel er goede hoop was dat we eind 2017 de speeltuin konden plaatsen hebben we nu helaas minder goed nieuws. De gesprekken met de gemeente over de overdracht van de grond zijn gestagneerd en moeten nu opnieuw in gang gezet worden door de projectleider. 

We hebben aangegeven bij deze gesprekken aanwezig te willen zijn, zodat ze zien dat dit de burgers raakt. Vrijdag 2 februari volgt een interview met de gemeentesecretaris om te laten zien dat burgerparticipatie op deze manier niet werkt. We zijn nu al 10 maanden bezig om dit voor elkaar te krijgen, maar hebben nog steeds niets. 

Mocht dit ook niet werken zullen we ons bezinnen op vervolgstappen. Dank voor alle bijdragen, wij zetten door!

Einddatum opnieuw aangepast. 

Concept tekening van de speeltuin!

22 augustus 2017

Berend Jan Bijleveld

Het is zover! Er is een conceptversie van de speeltuin op papier gezet. Aan de hand van een kladje dat we hebben ingestuurd is er een professionele tekening van gemaakt. Op veel punten voldoet het aan de ideeën die wij bij een speeltuin hebben. Nieuwe ideeën zijn nog steeds welkom! 

We hebben het concept besproken en gaan komende weken de buurt in om draagvlak te creëren voor dit concrete idee. Dat er behoefte is aan een speeltuin is wel duidelijk geworden in onze vorige rondgang, hopelijk sluit dit idee aan bij wat u/jij als buurtbewoner in gedachten hebt. 

De concepttekening is terug te vinden in de omschrijving. Let op: het staat nog niet vast dat het eruit komt te zien zoals op de tekening/foto's, maar we mogen ervan uit gaan dat er wel een speeltuin komt. 

Denk vooral mee in de locatie en veiligheid, wat kunnen we hieraan bijdragen? De cheques blijven dus onverminderd welkom om dit te realiseren. Bewaar de cheques in de nieuwe ronde dus goed. 

 

Beschrijving aangepast

14 augustus 2017

Berend Jan Bijleveld

Op advies van de gemeente/platform Ede Doet is besloten om dit initiatief aan te passen tot het realiseren van een speeltuin aan de Eshofweg. Het is altijd mogelijk om in een later stadium een nieuw initiatief te starten m.b.t. de veiligheid, maar om het overzichtelijk te houden doen we het op deze manier. 

Daarom is het eindbedrag ook aangepast. We hopen ook een bijdrage van de gemeente te ontvangen in financiele middelen of in het aanbod van speeltoestellen. 

Volgende week is het gesprek met de tekenaar, we hopen dan ook z.s.m. een definitieve tekening op de site te kunnen laten zien. Blijf het volgen!

Einddatum aangepast

30 juli 2017

Berend Jan Bijleveld

De ideeën zijn naar een professioneel tekenaar die er een tekening van gaat maken. Dit wordt vervolgens beoordeeld waarna er vervolggesprekken plaatsvinden. Naar verwachting is het volgende gesprek met de gemeente eind augustus ivm vakantietijd.

Gesprek wijkbeheerder

6 juli 2017

Berend Jan Bijleveld

Het gesprek met de wijkbeheerder is geweest en we hebben een voorstel ingediend voor een speelgelegenheid aan de Eshofweg. Dit wordt z.s.m. meegenomen in de beoordeling door de gemeente. Wordt vervolgd. 

Gesprek is gepland

26 juni 2017

Berend Jan Bijleveld

De afspraak met de gemeente Ede staat gepland voor volgende week. De projectontwikkelaar wordt hier ook voor uitgenodigd. Blijf het volgen en verzamel de cheques. Nogmaals: alle beetjes helpen, ook al is het streefbedrag bereikt. We streven naar het maximaal haalbare, dus alles helpt.

Einddatum initiatief aangepast vanwege het stadium waar we nu in zitten w.b. de stappen die we moeten zetten om dit te bereiken. 

Stand van zaken per 1-6

7 juni 2017

Berend Jan Bijleveld

Momenteel is er zoveel duidelijk dat een aantal partijen om de tafel moet om dit gerealiseerd te krijgen. Te weten: de initiatiefnemers van dit project, de gemeente, de wijkbeheerder en de projectontwikkelaar van dit gebied. We zijn bezig om de afspraak rond te krijgen. 

Daarnaast hebben we inmiddels veel steun gekregen dmv een handtekeningenlijst, waarvoor onze grote dank aan alle buurtbewoners. 

We hopen binnenkort aan te kunnen geven wanneer het gesprek met de diverse partijen gaat plaatsvinden. Blijf het dus volgen en blijf doneren! De 2de ronde waardecheques komt eraan, dus doneer! Hoe meer er binnenkomt hoe meer er wellicht mogelijk blijkt! Alvast bedankt. 

Aanmelden als vrijwilliger

Vul aub eerst je naam in bij je profielgegevens.

Klik hier om door te gaan.

Mijn bijdrage wijzigen

Mijn bijdrage wijzigen

Mijn bijdrage intrekken

Mijn bijdrage intrekken

Een vraag stellen



€ 3804,50 van € 3804,50 gedoneerd afgerond
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
66 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (66)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
Anoniem € 44,15 02-10-18
Anoniem € 907,50 02-10-18
Berend Jan Bijl ... € 44,15 02-10-18
Berend Jan Bijl ... € 248,35 02-10-18
Sander Hof € 7,50 27-09-18
Sander Hof € 7,50 27-09-18
Sander Hof € 7,50 27-09-18
A Visscher € 7,50 25-09-18
Anita van 't Ve ... € 7,50 25-09-18
Anita van 't Ve ... € 7,50 25-09-18
Anita van 't Ve ... € 7,50 25-09-18
Gerjan Peelen € 7,50 24-09-18
L. Sleeuwenhoek € 7,50 22-09-18
Jacqueline Van ... € 7,50 04-07-18
Anoniem € 7,50 22-06-18
Berend Jan Bijl ... € 400,00 19-06-18
A.S van den Bro ... € 7,50 10-06-18
Sander Hof € 7,50 07-06-18
mugjes 25 € 7,50 29-05-18
A.S van den Bro ... € 7,50 24-05-18
C.G. Fisher € 7,50 23-05-18
Jeroen van Camp ... € 7,50 23-05-18
Jeroen van Camp ... € 7,50 23-05-18
Jeroen van Camp ... € 7,50 23-05-18
J. van Campen € 7,50 23-05-18
L. Sleeuwenhoek € 7,50 21-05-18
Berend Jan Bijl ... € 36,65 19-05-18
Berend Jan Bijl ... € 163,35 19-05-18
Anoniem € 7,50 19-05-18
Esther Schoutem ... € 7,50 19-05-18
Esther Schoutem ... € 7,50 19-05-18
L. Sleeuwenhoek € 15,00 18-05-18
L. Sleeuwenhoek € 7,50 18-05-18
MN Sandkok € 7,50 18-05-18
MN Sandkok € 7,50 29-03-18
Anoniem € 22,50 28-03-18
L. Sleeuwenhoek € 7,50 22-03-18
L. Sleeuwenhoek € 7,50 22-03-18
L. Sleeuwenhoek € 7,50 22-03-18
Anita van 't Ve ... € 7,50 04-03-18
Anoniem € 7,50 23-02-18
mugjes 25 € 7,50 21-02-18
C.G. Fisher € 7,50 19-02-18
John Zeijseink € 7,50 18-02-18
Berend Jan Bijl ... € 500,00 17-02-18
jcw van campen € 7,50 16-02-18
Berend Jan Bijl ... € 0,85 11-12-17
madelon van den ... € 67,00 22-10-17
Anita van 't Ve ... € 7,50 15-10-17
Berend Jan Bijl ... € 750,00 15-10-17
Anita van 't Ve ... € 15,00 09-10-17
Arjan Meerveld € 7,50 02-10-17
C.G. Fisher € 7,50 29-09-17
mugjes 25 € 7,50 29-09-17
Anita van 't Ve ... € 25,00 16-06-17
Anita van 't Ve ... € 7,50 16-06-17
Anita van 't Ve ... € 15,00 15-06-17
Anita van 't Ve ... € 15,00 23-04-17
Anita van 't Ve ... € 7,50 23-04-17
Anoniem € 7,50 17-04-17
Anoniem € 7,50 06-04-17
Anita van 't Ve ... € 15,00 04-04-17
Anoniem € 7,50 03-04-17
Anita van 't Ve ... € 7,50 31-03-17
Anita van 't Ve ... € 15,00 31-03-17
Anoniem € 160,00 22-03-17

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet