Bij-vriendelijk inrichten tuin RK kerk Bennekom

19 jan 2019

Heelsumseweg, Bennekom

Frances Verheij

Buitenruimte / Groen
RK tuin.png

Aanmelden als vrijwilliger

Vul aub eerst je naam in bij je profielgegevens.

Klik hier om door te gaan.

Mijn bijdrage wijzigen

Mijn bijdrage wijzigen

Mijn bijdrage intrekken

Mijn bijdrage intrekken

Een vraag stellen



€ 200,00 van € 200,00 gedoneerd afgerond
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
3 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (3)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
Frances Verheij € -100,00 05-03-19
Anoniem € 80,00 15-01-19
Anoniem € 67,50 08-01-19
N Groendijk € 52,50 08-01-19

Initiatiefomschrijving

Bloemrijk Bennekom is een bewonersinitiatief dat als doel heeft om het leefgebied van wilde bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen (en daarmee de biodiversiteit) in Bennekom te vergroten. In 2018 realiseerden we mbv de waardecheques van Ede Doet al 2 projecten, nl het beplanten van boomspiegels met nectarrijke planten in het voorjaar, en in het najaar zijn 2000 bloembollen uitgedeeld, eveneens om in de boomspiegels te planten.
Bloemrijk Bennekom wil ook in 2019 doorgaan met het bloemrijker maken van Bennekom. Het eerstvolgende geplande initiatief is om de tuin rondom de Rooms Katholiek kerk in Bennekom her in te richten, om deze bij- en vogelvriendelijker te maken. De tuin is zo'n 1000 m2 groot en de herinrichting zal samen met de bestaande tuingroep van de RK kerk worden uitgevoerd. De locatieraad van de RK Kerk en de werkgroep Kerk, Milieu en Samenleving (KMS) zijn geïnformeerd en staan positief tegenover dit plan en denken dat dit project als voorbeeld kan dienen voor andere stukken openbaar groen in Bennekom.
In de eerste fase zullen bijenbosjes gecreëerd worden door het planten van nectar- en bes-rijke inheemse struiken, zoals meidoorn, krentenboom, rozen etc. Dit plantmateriaal (25 meter doornloze bijenhaag en 25 meter wilde rozenhaag) is reeds besteld bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland en wordt 18 januari opgehaald. In latere fases willen we braakliggende stukjes inzaaien met bloemenmengsels, een vijver creëren of delen van de grasmat veranderen in kruidenrijk grasland. Bij de herinrichting van de tuin wordt ook aandacht besteed aan planten die een liturgische betekenis hebben. De tuin kan daarmee ook een meditatieplek worden, en eventueel worden voorzien van een wandelpad dat deels opengesteld kan worden.
Uw bijdrage voor dit 3e initiatief zal specifiek worden besteed aan het aanschaffen van 25 m doornloze bijenhaag en 25 meter wilde rozenhaag van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de kosten voor het vervoer daarvan. De tuingroep van de RK kerk en leden van Bloemrijk Bennekom zullen zelf zorgen voor het inplanten.

Wilt u een financiële bijdrage leveren aan dit initiatief, doneer dan uw cheque via de website van Ede Doet of lever de waardecheque voor 1 8 januari op Acacialaan 11. Voor vragen omtrent dit initiatief kunt u een mail sturen naar bloemrijkbennekom@gmail.com.

Hou deze website in de gaten voor de toekomstige initiatieven van Bloemrijk Bennekom omtrent de herinrichting van de tuin!

Voor wie

Inwoners van Bennekom en Ede die onze gemeente een groen hart toedragen

Omschrijving van de plek

Rooms Katholieke kerk in Bennekom

Begroting

Aantal Prijs p/s Omschrijving
50 € 2,00 Struiken
1 € 50,00 benzinekosten
1 € 50,00 huur aanhangwagen

Vrijwilligers nodig voor

Herinrichten tuin

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet