Aankleding Boulevaartpleintje

30 sep 2017

Ruisdaelstraat, Ede

Erica Schrik

Buitenruimte / Overig
jeu de boules2.jpg

Een vraag stellen€ 307,50 van € 307,50 gedoneerd afgerond
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
1 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (1)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
Erica Schrik € -49,55 15-08-18
Erica Schrik € 307,50 12-04-17

Initiatiefomschrijving

Ruisdaelstraat Ede, Maandereng

Graag stellen wij ons voor. Wij zijn een klein comité van bewoners aan de Ruisdaelstraat. Een gevoel wat wonen in deze straat voor ons betekend willen we hierbij proberen te visualiseren.

Historie:
De straat zal in november van dit jaar haar 32 jarig bestaan gaan vieren. Het hier ‘thuis’ voelen blijkt uit de vele gezinnen die hier dan ook vanaf de eerste dag nog steeds met veel plezier wonen.

In 2004 heeft de gemeente Ede een prijsvraag uitgezet om de wijk cq buurt of straat te verbeteren.
Dit vanuit zowel het sociaal oogpunt als wel de uitstraling van de buurt. Deze opwaardering moest een waardevolle toevoeging zijn voor de leefbaarheid van dit gebied. Een aantal enthousiaste buren hebben hiervoor destijds een plan ingediend. Dit plan omvatte een verbetering van een behoorlijke groenstrook aan de Ruisdaelstraat (zie bijgevoegde foto). Hierbij waren de struiken en planten letterlijk en figuurlijk een doorn in het oog van de buurt. Een behoorlijke opknapbuurt van deze groenstrook zou een enorme positieve uitstraling geven.
De bewoners hebben daarom gezamenlijk een plan ingediend. Dit plan omvatte een Jeu de boulesbaan op de plek van het groen. Hierin hadden zij naast de Jeu de Boulesbaan tevens wat bankjes en omheining in het plan verwerkt.

In 2004 heeft de gemeente dit ingediende plan beloond met de hoofdprijs, namelijk gehonoreerd en geopend met een feestelijk tintje door de realiteit van een Jeu de Boulesbaan, bankjes, prachtige planten en omheining. De feestelijke opening is door toenmalige wethouder Dekker verricht.

Na deze opening werd de baan de eerste anderhalf jaar regelmatig gebruikt. Vanaf het voorjaar van 2006 is het geïntensiveerd. Vanaf die tijd (volgend jaar 10 jaar) start er elk voorjaar een Jeu de Boulescompetitie waaraan iedere bewoner van de Ruisdaelstraat (en ex-bewoners) deel kunnen nemen. Men wordt in de gelegenheid gesteld zich hiervoor aan te melden. De maanden mei, juni, juli en augustus zijn de maanden waarin op een supergezellige wijze elke werkdagavond 2 wedstrijden worden gespeeld. Aan het eind van deze periode vindt de finale plaats. Deze finaledag wordt ieder jaar ingevuld door na de gespeelde finalewedstrijden een gezamenlijke BBQ op de plek van de Jeu de Boulesbaan te houden. Deze BBQ is voor alle bewoners van de straat bedoeld. Ook wanneer je niet hebt gebouled kun je heerlijk aan tafel schuiven.

Tijdens de competitie wordt tevens een Boulevard-krant uitgebracht met interviews en leuke weetjes. Kortom geeft dit vele bewoners een goed gevoel en een meerwaarde van het wonen in deze straat.
Op naar het volgend lustrum jaar!

Onze vraag:
De baan en omliggende omheining, planten en bankjes staan er inmiddels al jaren en worden veelvuldig gebruikt. Zowel het gebruik, maar ook weersinvloeden en de jaren heeft zijn weerslag op vooral het meubilair. Hiervoor zouden wij graag vervanging zien en willen daarom gezamenlijk de handen uit de mouwen steken en het gebied weer mooier, schoner en een betere uitstraling geven. Dit ook voor de mensen die geen gebruik maken van de baan. Wat momenteel ook storend is dat we nu met plastic meubilair moeten werken wat de gehele zomer bij het pleintje staat. (wordt overigens elke avond keurig opgestapeld).

In augustus 2016 zijn wij in het bezit gekomen van twee mooie banken, echter voor de andere zaken was niet voldoende budget meer. Wij denken hierbij aan betonnen tafeltjes/ bankjes (weerbestendig) en het vervangen van de (verrotte) planken op de bestaande/oude banken die momenteel gevaar opleveren voor de kinderen in de buurt.

Voor wie

Bewoners van de Ruisdaelstraat

Omschrijving van de plek

Jeu de Boulespleintje 'de Boulevaart'

Begroting

Aantal Prijs p/s Omschrijving
10 € 20,00 Betonnen U profiel
10 € 7,50 Douglas planken
1 € 32,50 Bevestigingsmateriaal
2 € 0,00 Grit voor jeu de boulesbaan

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet