Buurt-BBQfeest Trompstraat

Na het succes van de BBQ in 2018 voelden de initiatiefnemers, Hans en Bert, het als hun plicht om ook in 2019 weer de BBQ te organiseren. Het was wel spannend: want was er voldoende enthousiasme in de straat om weer mee te doen. En ja hoor, dat was het geval. Net als vorig jaar deed bijna ieder in de straat mee (vakantiegangers zijn er altijd). De straat werd geveegd en buren toverden allerhande spullen tevoorschijn (tent, stoelen, tafels). Van de buurtvereniging Zeeheldenbuurt mochten we ook een tent lenen en voor de rest had de organisatie gezorgd.

De zon scheen, wat een geluk, buurmannen en -vrouwen hadden al tijdens het klaarmaken van het feestterrein(tje) de sfeer er goed in zitten. Er werd gelachen, gewerkt en het eerste biertje smaakte goed.

Om 18 uur barstte het feest los. Hans verwelkomde iedereen en bedankte Bert voor zijn inzet van dit en vorig jaar. Roel Willemsen neemt zijn taak over bij het organiseren van de BBQ 2020. Met een: hallo ik ben...., waar woon jij, nou zeg, zo dichtbij en ik heb je nog nooit gezien, werd er heel wat afgebabbeld en genoten met een glaasje en een bordje op het ‘terras’.

De gas-BBQ was wat klein en buurman Thom bleek in het bezit van een échte BBQ. Hij toverde zich om als BBQ-master en het vlees smaakte daardoor echt véél lekkerder. Top Thom!!

Zo deze buurman mag blijven!

Trouwens de anderen ook hoor want we wisten het al, we wonen in een straat met hele leuke mensen. Het tweede straatfeest werd weer een groot succes en we kennen elkaar nog beter. Hoe mooi is dat!

Overigens werd wel heel concreet invulling gegeven aan het begrip: dichter bij elkaar komen, omdat rond 21.00 uur er een enorm onweer lost barste. Iedereen vluchtte in de tent en er werd aan tentstokken gehangen. Na een tijdje werd het weer droog en ging het feest verder.

Met dank aan de gemeentelijke bonnen (20 stuks!) van EDE DOET, de buurtbewoners die zorgden voor de muziek en het omdraaien van stukjes vlees, Elly en Wim voor het beschikbaar stellen van de tent en tafels en de heerlijke Indische schotels en alle andere buren die de handen uit de mouwen staken. En last but not least: hulde aan Bert en Hans voor de geweldige organisatie en het initiatief.

 

Initiatief uitgevoerd
31 augustus 2019

Organisator
Hans van der Laan

Locatie
BBQ in de Trompstraat ter hoogte van huisnummer 26

Opgehaald bedrag
€ 192,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet