Afval prikken

Afval prikken

2017 is bijna voorbij. Eén van de goede voornemens was om de wereld een beetje mooier te maken. Het idee begon heel klein in de eigen omgeving rondom flat De Elskamp. Wij wilden er naartoe werken om het gebeid rond De Elskamp schoon te houden. Er was al een afspraak met de gemeente Ede over de afvalbak nabij De Elskamp, om deze zelf te verschonen. Maar dit was in onze ogen nog maar het begin.

In de loop van het voorjaar zijn we op zoek gegaan naar nog meer wereldverbeteraars door een flyer op het publicatiebord in de hal van De Elskamp te hangen. Het resultaat viel tegen en daarom zijn we zelf maar begonnen.

Op woensdag 12 april om 14.00 uur was onze eerste dag om afval te prikken rondom De Elskamp. Het was geweldig mooi weer. Met 2 kinderen zijn we rond De Elskamp wezen ruimen. De kinderen werden beloond met een ijsje.

Bij deze eerste tocht kwamen we erachter dat het verzamelen van het zwerfafval handiger kan door huishoudemmers te gebruiken. Via Ede Doet hebben we een initiatief aangemaakt om geld in te zamelen voor de aanschaf van de emmers. Dat is dus gelukt, net als het uitvoeren van het initiatief.

Op woensdag 5 juli hebben we met z’n tweeën weer een ronde gemaakt om De Elskamp. Door gebruik te maken van de emmers en een winkelwagen verliep het opruimen soepel. Het knapt telkens zienderogen op. Het initiatief lijkt steeds minder op afvalprikken en steeds meer op straat jutten. Buurtbewoners waarderen het initiatief zeer. Dit merken wij omdat ze ons aanspreken of waardering uitspreken voor het werk dat wij verzetten. We wachten nog op de uitbreiding van de groep actievelingen. Voorlopig doen we het nog met zijn tweeën en dat bijna elke week.

Dus op naar de volgende straatjutdag.

Initiatief uitgevoerd
5 juli 2017

Organisator
André Bookelmann

Locatie
Ingang van de flat De Elskamp

Opgehaald bedrag
€ 10,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet