Twee gratis workshops

Boosting Art Work in 2021

 

Elke vrijdagmiddag

Boosting Art Work is een wekelijks atelier voor jongeren in Cultura. Ondanks de lockdowns heeft Boosting Art Work ook in 2021 zijn bestaansrecht bewezen. Elke vrijdagmiddag konden jongeren tussen 13.30 uur en 16.30 uur vrij tekenen, schilderen, linosnedes of mixed media-werk maken.

In de praktijk werd er veel geschilderd. Dat was mogelijk doordat heel veel lieve mensen in Ede hun Ede Doet-cheques keer op keer gul doneerden, waaronder familie, buren, vrienden en leden van de Rotary. Dankzij Ede Doet hebben alle jongeren niet twee maar vier keer gratis toegang gehad. Van de gedoneerde cheques kochten Jannie en Kees acrylverf, canvasdoeken en tekenmaterialen van goede kwaliteit bij Verfijnd Veenendaal (https://verfijndveenendaal.nl/).

 

Deelnemers

Er is een vaste kern jongeren die elke week naar het atelier kwam. Daarnaast kwamen jongeren soms één of enkele keren. De samenstelling van de deelnemers is divers. Ze gaan naar de middelbare school, volgen een opleiding aan het mbo of hbo, of doen thuisonderwijs. Ze kwamen naar het atelier voor de gezelligheid, omdat we materialen kunnen bieden die ze thuis niet hebben en zeker ook om beter te leren schilderen.

 

Kenmerkend voor 2021

Als we moeten aangeven wat 2021 heeft gekarakteriseerd, dan is het toch dat de vaste deelnemers tussen de lockdowns door heel trouw naar het atelier kwamen. De vrijdagmiddagen waren gezellig en we hebben heel veel mooi werk zien ontstaan. Er wordt grif gebruik gemaakt van de materialen.

Een keerzijde van deze tijd is dat het lastig was om aan promotie te doen en nieuwe deelnemers te trekken. In 2022 hopen we, als er meer in de samenleving opengaat en jongeren daar meer vertrouwen in krijgen, aan werving te kunnen doen.

 

Internet

Boosting Art Work plaatste (bijna) wekelijks werk van de deelnemers op Facebook en Instagram en het atelier heeft nu ook een website, met een mooie galerij met werk van de deelnemers:

https://www.facebook.com/boostingartwork

https://www.instagram.com/boostingartwork/

www.boostingartwork.nl.

  

Vrijwilligers

Jannie Oosting en Kees Oosting organiseerden ook in 2021 als vrijwilliger het atelier en begeleidden de jongeren.Ze hebben allebei een achtergrond in het onderwijs en in de beeldende kunst en zijn kunstschilder. Zij hebben beide gezien en ervaren dat creatieve expressie bijdraagt aan het welzijn van jongeren. En daar doen ze het voor!

Initiatief uitgevoerd
17 september 2021 t/m
17 december 2021

Organisator
Boosting Art Work

Locatie
Cultura, lokaal 1.17

Opgehaald bedrag
€ 200,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet