Werk in Uitvoering in de BurenPlukTuin Reehorst

Werk in Uitvoering in de BurenPlukTuin Reehorst

De afgelopen zomermaanden hebben we verschillende klussen opgepakt. De compostbakken zijn opgeknapt en omgezet. De borderranden komen er steeds netter uit te zien, omdat de (recycle)stenen nu opnieuw worden vastgelijmd.De moestuinbakken zijn leeggehaald, het houtwerk opgeknapt en in de lijnolie gezet. We zetten ze uiteindelijk toch terug in de borders en niet op de 'straat' onder de pergola, zoals we aanvankelijk wilden. Want net zoals bij vele andere tuinliefhebbers speelt de droogte ons behoorlijk parten. Als we de moestuinbakken niet op de aarde zetten, zullen we deze nog meer water moeten geven. En we willen zo weinig mogelijk de pluktuin met drinkwater besproeien. Gelukkig was het nu fijn als de spaarzame regens afentoe onze regentonnen weer vulden. 

Een aantal fruitbomen heeft het zeer moeilijk (gehad) en de oogst daarvan is spaarzaam te noemen. Rabarber, sperzieboontjes en bietjes konden volop geoogst worden, mede door de (dagelijkse) goede zorg van een aantal buren.

Tijdens de werkdag van 27 augustus jl. werden er druiven geplukt door onze 'wijnboeren'. Helaas leveren niet alle druivenranken goede druiven op. Veel druiven zijn verdroogd, maar gelukkig bleek er toch nog na persing en toevoeging van suiker, water en een giststarter (gemaakt met de Finse koti-kalja) zo'n 9 liter druivensap/most over, dat nu in een mandfles met waterfles staat te gisten. Een Pluktuin wijn met een Finse toch! Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat. Burendag zal nog wel te vroeg zijn, maar er komt vast nog wel een andere goede gelegenheid om de PlukTuin-wijn met elkaar te drinken.

Naast het sociale aspect, blijft het in onze BurenPlukTuin nog steeds 'Werk(en) in Uitvoering', waarbij we ook dit keer weer dankbaar gebruik maakten van de EdeDoet-cheques.  

Dank jullie wel voor het doneren van jullie wijkwaardecheques!

Initiatief uitgevoerd
27 augustus 2022 t/m
31 augustus 2022

Organisator
Wilma Muns

Locatie
De BurenPlukTuin Reehorst bevindt zich tussen de huizen op de Reehorsterweg 29a t/m 39 en de CHE-parkeerplaats

Opgehaald bedrag
€ 225,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet