Aanvullingen burendag 2022

Ondanks heel erg veel regen een zeer geslaagde dag met zo'n 90 bezoekers vanuit de Sterkenburg, Tollenburg en Blankenburg. Volgens het wijkteam dat een ronde deed de best bezochte burendag! 

Vroeg in de ochtend nog even kort contact gehad met het wijkdeel rondom de Vanenburg die vroegen of wij ook overwogen het een dag te verzetten ivm de regen, maar feest is feest en beloofd is beloofd en aangezien wij geen boze of teleurgestele kinderen wilden zetten we het event moedig door waarop ook de Vanenburg besloot het door te laten gaan en ook dat was heel gezellig heb ik van horen zeggen. We overwegen dan ook het volgend jaar door te trekken en lekker gezellig samen te gaan doen!

Vanwege de hevige regen hadden we 2 van de 3 geplande springkussens opgezet en de pannakooi ook maar achterwege gelaten. Desalniettemin was er nog genoeg te doen voor de buurtkinderen. Naast de 2 springkussens was er een tent met XL spellen zoals schaken of vier op een rij, kon je je laten schminken of glittertattoos laten zetten of een henna tatoeage. Daarnaast was er ook een knutseltafel waar je bijvoorbeeld een waxinehouder van klei kon maken. Er was gratis koffie en thee en frisdrank voor de ouders en voor de kids was de limonadekabouter ook weer van de partij. Er was voor iedereen gratis friet en schepijs verzorgd door Suvé Snacks uit Veenendaal. 

Het geheel werd opgevrolijkt met gezellige muziek verzorgd door Hans van Sprotspeeltuin De 3 Esssen terwijk BuurtPreventie Team Ede hand en spandiensten verrichte aangezien alles vredig verliep. Er was ook nog een informatiestand van het wijkplatform VeldThuizen.nl 

Om 16.00 uur bezochten wethouder Pieter Jan vd Schans (CDA), de nieuwe gebiedsmanager (Sharif) en Anouk en Fabian van Malkander onze viering. In het kader van het opstellen van de nieuwe gebiedsagenda waren zij aanspreekbaar in een speciaal voor hen gereserveerde tent waar bewoners kwijt konden wat volgens hen belangrijk is voor onze wijk. Ellen van Woonstede en Regien van Malkander kwamen ook nog gezellig even aanwaaien. 

Rond 17.00 uur werd het dan eindelijk droog en konden we met een vertraging van circa 2,5 uur dan toch de helft van de geplande barbecues ontsteken zodat mensen hun zelf meegebrachtte stukje vlees gaar konden branden. Vanuit een privépotje verzorgden wij gratis stokbrood en diverse sausjes. 

Bijgevoegd de foto's! Zie  ook onze website www.ede-sterkenburg.nl 

Initiatief uitgevoerd
24 september 2022

Organisator
Werkgroep Sterkenburg

Locatie
Voor en achterzijde Elstarflat aan de Sterkenburg-Slotlaan

Opgehaald bedrag
€ 272,27

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet