Gouden Cultuur verwenmiddagen senioren

Verslag van afgelopen jaar Gouden Cultuur (2018

Afgelopen jaar hebben wij dankzij de wijkwaardebonnen veel voor de thuiswonende ouderen kunnen en mogen doen. Wij danken zowel de bewoners voor hun gulle bijdrage in bonnen en ook de Gemeente voor het mogelijk maken van het verkrijgen van budget om ouderenactiviteiten aan te bieden en eenzaamheid tegen te gaan.
Het leuke en unieke programma dat we inclusief de ouderen dagen: (de Golden Oldies Rockaybilly Senioren Oldtimer verwenmiddag/Magic senioren Saturday (kazan)konden aanbieden door het in vervulling laten gaan van ook wensen zorgden er mede voor dat we ook genomineerd werden voor Buurthuis/dorpshuis van het jaar (Met de andere originele activiteiten voor diverse andere doel- en publieksgroepen.)
Want niet alleen hebben de ouderen meer levensgeluk door een leuk en gratis professioneel activiteitenprogramma maar ook komen ouderen met elkaar of andere publieks- en leeftijdsgroepen in aanraking in De Meerpaal. Het zorgt ervoor dat nadat de eerste drempel is genomen je vervolgens ook ziet dat ouderen opvolgend weer bij andere activiteiten aansluiten zoals de eettafels en meer blijvend in beeld komen. Een win -win situatie dus.
Gouden cultuur bestond afgelopen jaar uit een veelzijdig programma met veel muziek, cabaret, toneel en film kunnen aanbieden.
- Januari 2018 hadden we bijvoorbeeld Arie Vuijk een cabaretier/zanger, een professional die in de theaters en zijn eigen theater te zien is.
- Februari 2018, de in de regio wel bekende toneel/muziekoptredens van de Juf, de bakker en de dominee die mensen door hun typetjes lieten lachen en herinneringen boven haalde.

- Maart 2018, Klaas Bakker, professionele pianist die aan de hand van beelden en pianomuziek mensen meenam naar het thema Venetië.
- April 2018, Lia Verheul, die als typetje met muziek en sketches de ouderen meenam in de heinnering met haar optreden ‘De Oude Zolder’.

- Mei 2018, de vreugdefabriek een stichting die zich middels een minifeest van de herinnering zich inzet middels muziek, een quiz en toneel voor zowel ouderen als andere kwetsbare groepen.
- Juni 2018, de kinder-/jeugdkoren van Jejada die zorgden voor tranen van ontroering bij de ouderen. In een zeer warme toestand kregen de kinderen nadien een ijsje etc. (wat foto’s ingevoegd).

- September 2018 (naast dat steven Kazan er was maar dat was weer een ander project waar we al de de foto’s voor ingestuurd hebben.) had ik een zeer goede, nieuwe Brabantse groep ontdekt die het programma: ‘De zingende koffiekar’ aanbood. Het deed mij een beetje denken met de 4 verschillende typetjes, aan de familie Knots van weleer. Zeer goed en gelijk één van de beste optredens die we gehad hadden. Met 2 auto’s met karren erachter met allerlei theaterinrichting en zelfs eigen geluidsmensen met veel en goede apparatuur, hebben voor ons onder hun normale prijs een fantastische middag gerealiseerd. Met een meerstemmig uitgevoerd nummer ‘de avonden’ van Boudewijn de Groot zat ik op kantoor met tranen in mijn ogen te werken achter de computer terwijl de voorstelling in de Grote zaal plaats vond (een paar foto’s ingevoegd).

- Oktober 2018, Hans Vesterink een ras entertainer bracht oud Hollandse muziek met verschillende instrumenten.
- November 2018, Wederom hebben we de Juf, de bakker en de dominee uitgenodigd met hun nieuwe voorstelling, uiteraard weer aansprekend met de bekende typetjes.

- December 2018, Gezien we Pro Guitarra nog al eens in huis hebben, heb ik gevraagd of zij eens op wilden treden en is er een oproep onder de leden uitgegaan, waardoor er 3 duo’s /solo artiesten waren met een afwisselend aanbod uit verschillende tijden en genres met de gitaar. Tevens hebben we Ineke Ton kunnen uitnodigen voor een muziekoptreden voor de Kerst waarbij vele senioren met ons de Kerst vierden.

Initiatief uitgevoerd
21 december 2018

Organisator
Buurthuis De Meerpaal

Locatie
Buurthuis De Meerpaal. De Grote zaal.

Opgehaald bedrag
€ 1750,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet