Duurzaam verwarmen zwembadwater Bosbad Lunteren

DUURZAAM VERWARMEN ZWEMBADWATER BOSBAD LUNTEREN 2019

Er bestond al lang de wens om het water van het zwembad (deels) duurzaam te verwarmen. Er was echter onvoldoende geld beschikbaar uit eigen middelen om dat te bekostigen. Met een forse bijdrage via Ede-doet is dit wel gerealiseerd. In eerste instantie zijn er 12 zonnecollectoren geplaatst op de machinekamer van het zwembad in 2019. In voorjaar 2020 wordt dit aangevuld met nog eens 4 zonnecollectoren.

De zonnecollectoren bestaan uit een gesloten circuit van vloeistof, dat in de panelen op het dak van de machinekamer door de zon verwarmd wordt. Door middel van een warmtewisselaar (de donkerrode cilinder op onderstaande foto) wordt daarmee het zwembadwater sinds 29 april 2019 (deels) verwarmd.

We hebben reclame voor deze actie gemaakt door het ophangen van A-3 posters bij alle supermarkten en andere openbare plekken in het dorp Lunteren en door aankondigingen (en bedankjes) in de Lunterse Krant.

Nogmaals alle gulle gevers -meer dan 1400 (!!) mensen- van harte bedankt voor het doneren van hun van Ede-doet-bon van 7,50 aan het Bosbad!

Initiatief uitgevoerd
31 december 2019

Organisator
Martijn Stöfsel

Locatie
Bosbad Lunteren aan de Boslaan

Opgehaald bedrag
€ 10500,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0318 24 01 18

info@ededoet.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Ede Doet